Celeb

Ennyi volt, eldőlt Lagzi Lajcsi sorsa

  • Szerző:nuus
  • 2023.09.06 | 14:20
  • trendindex: 37

Otthonápolási kérelmet nyújtott be, romló egészségi állapotára hivatkozva.

Fotó: RTL

Galambos Lajos, akit víz-, gáz- és áramlopás miatt ítéltek 3 év 6 hónap börtönre, igyekszik elkerülni a börtönbüntetés letöltését. Már a bevonulást is megpróbálta késleltetni egészségügyi problémái miatt, de a bíróság ezt nem fogadta el, így már több mint négy hónapja börtönben pihen. Nemrég otthonápolási kérelmet nyújtott be, de ezt másodfokon is elutasították.

Lagzi Lajcsi ügyvédje, Csontos Zsolt megerősítette az információt, elmondva, hogy kliense rohamosan romló egészségi állapotban van. Gyomorfájdalmak kínozzák, és rendszeresen látogatja a börtönorvost. Az ügyvéd elismeri, hogy a büntetés-végrehajtás mindent megtesz az egészségügyi ellátás biztosításáért, de Lajcsi olyan krónikus betegséggel is küzd, amelynek műtéti kezelése a börtönben nem megoldható.

A mostani döntés jogerős, így nem lehet fellebbezni, de ha Galambos Lajos egészségi állapota drasztikusan romlik, az ügy újra vizsgálható lesz. A bíróság elfogadta a büntetés-végrehajtás orvosának ajánlását, miszerint nincs megalapozott indok az önellátásra képtelenségre a börtönben.

Az ügyvéd furcsállja, hogy nem rendeltek el szakértői vizsgálatot, annak ellenére, hogy kliense szinte csak folyékony táplálékot tud fogyasztani, mint például levest vagy teát.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló