Celeb

Emma Stone őszintén vallott mentális zavarairól

  • Szerző:nuus
  • 2017.09.22 | 07:54

Nagyjából tíz évvel ezelőtt egyáltalán nem volt divat a mentális betegségekről nyíltan beszélni, pláne nem Hollywoodban, manapság azonban egyre több sztár nyílik meg a nagyközönség előtt belső küzdelmeiről. Emma Stone is beállt a sorba, az álomgyár új üdvöskéje ugyanis szintén problémákkal küzd.

Fotó: Getty Images / Charley Gallay

Az Oscar-díjas színésznő, Emma Stone a The Late Show vendége volt, ahol Stephen Colberttel beszélgetett többek között arról is, hogy még 28 évesen, karrierje csúcsán is szorongással küzd. Tulajdonképpen gyerekkora óta voltak problémái, kilencévesen már terapeutához járt.

Nagyon sokat szorongtam gyerekként, folyton pánikrohamom volt, de a terápia nagy hasznomra vált. Ez és a színészkedés rengeteget segített, sokat nőttem miattuk. Még a mai napig előfordul, hogy szorongást érzek, de pánikrohamom régóta nem volt

– árulta el Stone.

Emma Stone Has a Hard Time Maintaining Her Chill Meeting Hillary Clinton Backstage

‘Battle of the Sexes’ star Emma Stone may have a Best Actress Oscar, but she couldn’t act cool when she met Hillary Clinton backstage at The Late Show.

Nem ez volt az első eset, hogy ilyen őszintén beszélt a múltját és a jelenét is beárnyékoló jelenségről, a Rolling Stone magazinnak idén egy konkrét esetet is elmesélt.

Amikor hét voltam, meggyőztem magam, hogy a házunk porig fog égni. Megéreztem. Nem hallucináltam, csak egy szorító érzést éreztem a mellkasomban, nem kaptam levegőt, mintha összedőlt volna az egész világ. Olyan ez, mint egy szörnyecske, ami a válladon ül és olyan dolgokat próbál meg elhitetni veled, ami valójában nem is igaz. Ha pedig hiszel neki, sokkal nagyobbra nő… Ha pedig túl sokáig figyelsz rá, teljesen összeroppant. De ha megfordítom a fejem és haladok tovább az életemmel, akkor hamarosan továbbáll.

Mivel egyre többen szenvednek mindenféle mentális zavarokkal, nagyon fontossá vált, hogy az emberek tájékoztatva legyenek a lehetőségeikről, ha pedig egy híres ember vállalja ezt a nehéz, de annál nemesebb feladatot, akkor talán több fülbe eljut az információ.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sport
Európa bajnok lett Érdi Mária
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 23.
Érdekes
Tudtad? A gin tonic gyógyszer is
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 29.