Celeb

Botrány! Szexuális zaklatással vádolják Póka Egont

  • Szerző:nuus
  • 2023.09.28 | 15:48

A néhai basszusgitáros és zeneszerző, Póka Egon, a Kőbányai Zenei Stúdió egykori alapítója és ügyvezető igazgatója zaklatási ügybe keveredett - számolt be róla a Telex.

Az esetek nagy része 2010 és 2017 között történt az iskolában, ahol az áldozatok szerint Póka rendszeresen zaklatta a női diákokat és a dolgozókat.

Az áldozatok beszámoltak arról, hogy Póka Egon gyakran fogdosta és csókolgatta az iskola női diákjait, valamint obszcén megjegyzéseket tett a testükre, ruházatukra és szexuális életükre vonatkozóan. Az egyik áldozat azt mondta, hogy Póka a lány diákokat “kicsikéimnek” szólította, és köszönésnél arcon vagy nyakon csókolta őket, miközben megfogdosott közülük jó néhányat.

Póka kedvenc mondása állítólag az volt, ha valaki szomorkodott vagy fáradt volt, hogy:

“B*sznak téged rendesen?”

– írja a Telex.

Az ügy hosszú ideig nem kerülhetett nyilvánosságra, mivel az áldozatok tartottak a lehetséges következményektől és nem látták értelmét a kitárulkozásnak. A Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezetének főtitkára, dr. Gyimesi László is tagadta a vádakat, és úgy vélekedett, hogy azok, akik az ügyet felhozták, Póka Egon jó hírnevének és kegyeleti jogainak megsértésére törekszenek.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló