Celeb

Új részletek kerültek napvilágra Shakira 2,5 milliárd forintos tartozásáról

  • Szerző:nuus
  • 2023.09.28 | 07:18

Az énekesnő nyakig van egy igen ronda ügyben.

Colombian musician Shakira attends the Davis Cup Presentation on September 5, 2019 in New York. (Photo by Bryan R. Smith / AFP)

Az énekesnőt korábban már perbe fogták egy másik ügyben, amelyben hatrendbeli csalással vádolták meg, amiért nem fizetett be közel 15,4 millió dolláros adót 2012 és 2014 között. Shakira tagadja a vádakat, és azt állítja, hogy nem volt európai ország lakosa ebben az időszakban, mivel hivatalos lakhelye a Bahamákon volt.

Spanyolországban most másodszor is vádat emeltek Shakira ellen adócsalás miatt. Az ügyészek azt állítják, hogy az énekesnő több mint 2,5 milliárd forint adót nem fizetett be egy 2018-as bevétele után, mivel egy adóparadicsomokban működő vállalati hálózatot használt. A tárgyalás dátumát még nem tűzték ki.

Shakira jogi csapata Miamiban úgy nyilatkozott, hogy nem érkezett értesítés az énekesnő hivatalos címére a 2018-as pénzügyi év vonatkozó peréről. Ők a 2012-2014-es pénzügyi évek tárgyalására koncentrálnak, ami november 20-án kezdődik.

A spanyol ügyészség 8 év 2 hónap börtönbüntetést és közel 25 millió dolláros pénzbüntetést kért a sztárra, ha bebizonyosodik az adócsalás vádja.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló