Celeb

Milliárdos vagyona van, mégis példás szegénységben él a világhírű Hong Kongi akciósztár

  • Szerző:nuus
  • 2018.10.16 | 13:46

Chow Yun-fat egy 17 éves Nokia-telefont nyúz, de a lelke békés. 714 millió dollár felett rendelkezik, mégis szerényen él.

(kép: DALE de la REY / AFP)

Chow Yun-fat élő legendának számít Hong-Kongban, és a John Woo-val közösen készített filmjei okán az akciófilmes műfaj kultikus figurája az egész világon. A színész érdemeit ráadásul nem csak szóban ismerte el a világ, de anyagilag is honorálta: nagyjából 714 millió dollár felett keresett a filmezéssel, ám ő mégsem szédült meg mindettől.

 

View this post on Instagram

 

Happy Birthday Fat Gor ?? ? #chowyunfat #周潤發 #周润发

A post shared by Chow Yun Fat Fanpage (@chowyunfat_fanpage) on

Szerény életvitelt folytat – pedig ha legtöbbünk markát ekkora összeg ütné, akkor biztos, hogy nagy költekezésbe fognánk, vagy egy régi, hatalmas vágyunkat teljesítenénk be.

 

View this post on Instagram

 

Now speaking of #michelleyeoh you know i gotta make todays #MOVIETHROWBACK my favorite #martialarts film in her extensive library; #crouchingtigerhiddendragon . This movie has hands down the most majestic and beautiful and captivating invisible line/ tight rope action sequences to this very day in my opinion. When it dropped i remember thinking there was nothing like this in the martials arts world. This is the freaking #matrix of hand to hand and weapon on weapon martial arts combat in cinema. And the themes of loyalty, love, honor, and so much more littered in this beautiful tale make it iconic and timeless. The low down for those of you who missed this epic pillar in cinematic history: “In 19th century Qing Dynasty China, a warrior (Chow Yun-Fat) gives his sword, Green Destiny, to his lover (Michelle Yeoh) to deliver to safe keeping, but it is stolen, and the chase is on to find it. The search leads to the House of Yu where the story takes on a whole different level”. Watch to find out how it unfolds and for those of you who have seen this classic thanks to #netflix we have a part two epic conclusion to this work of #movieperfection you should def check out ( #crouchingtigerhiddendragonswordofdestiny ) . Enough said! _____________________________________________ And thats my prescription! Watch on #avidmovielovers the #cinema is calling me! #ratedaml #ratedavid #avidmovielover #draml #movieshoutouts #kidobliviousvtw #offthestrength #zhangziyi #changchen #chengpeipei #sihunglung #xiangao #demingwang #fazengli #suyinghuang #jacquelinelaw The name is D.R. AML BUT I’m not a doctor; I’m your movie almanac. D’andre-Reshard

A post shared by D’Andre-Reshard C. Grosvenor (@hallowsceneaml.vtw) on

Ehhez képest a már 63 éves kínai színész, akit a Tigris és sárkány című produkcióban is láttunk, nem égeti két végén a gyertyát, sőt: havi száz dollárból éldegél.

Felesége, Jasmine Tan is partnere abban, hogy street foodon éljenek és a tömegközlekedést vegyék igénybe. Ráadásul egy retrónak számító, 17 éves Nokia flip-telefont használ, és addig nem is válik meg a készüléktől, amíg az javítható.

 

View this post on Instagram

 

Tell me what’s your wishes for me? #chowyunfat #周潤發 #周润发

A post shared by Chow Yun Fat Fanpage (@chowyunfat_fanpage) on

Exkluzív ruhamárkákra sem dobálnak ki rengeteg pénzt, jó nekik az áruházi leárazás.

Nem más emberek kedvéért hordok ruhákat. Amíg számomra kényelmes egy-egy darab, addig viselni is fogom.

Lenyűgöző ez a józan életszemlélet.

De miért él így az, aki nem szorul rá?

Minden vagyonát jótékony célra tervezi odaadni – saját karitaszt is indítottak már nejével:

Az életben a legkeményebb dolog nem a pénz megszerzése, hanem az, hogy a lelki békéd eközben megmaradjon. Éld a hátralévő életedet egyszerűen, gondtalanul. Az a pénz nem az enyém, én csak magamnál tartom, biztonságos helyen.

Üdítő ezt hallani a hedonista, luxusimádó celebek világában. Összehasonlításképpen csak azért rakatott húsz karátos gyémánt fülbevalót a kutyája fülébe egy listavezető énekes, mert ő szegénységben nőtt fel, és most végre megteheti – hoz egy ellenpéldát a Ladbible.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló