Celeb

Nagy Zsolt szerint megalázó bérekért dolgoznak a legendás színészek Magyarországon

  • Szerző:nuus
  • 2023.11.25 | 16:22

Arrról is beszélt, mennyire nehéz pályakezdő színésznek lenni manapság.

Forrás: RTL

Nagy Zsolt a Nők Lapja Café-nak adott interjút, amiben arra is kitért, hogy nem tartja célravezetőnek, hogy a színészek ingyen vagy minimálbérért dolgozzanak, valamint arról is, hogy mennyire nehéz most pályakezdőként érvényesülni.

„Ma máshol van a helyi értékünk a társadalomban, és ezt nehezen veszi be a gyomrom. Fiatalon odáig voltam az olyan nagy színészeinkért, mint Cserhalmi, Gáspár, Őze vagy Bessenyei. Óriási tisztelet volt bennem irántuk, sőt ez a mai napig megvan. Ez egy nehéz, embergyilkos, egyáltalán nem családbarát szakma – egy olyan áldozat ez, ami talán soha nem térül meg”

– mondja Nagy Zsolt az interjúban

Nagy Zsolt szerint kétfajta filmgyártás létezik és abból az egyikben sajnos nincs pénz:

„Zavar, hogy ez az ország, ez a város nem ismeri el a polgárait és az értelmiségét. És most nem én vagyok a lényeg: legendás színészek dolgoznak színházakban megalázó bérekért. Nincsenek a helyükön kezelve. De ugyanez igaz a pedagógusainkra is. Amikor látom, hogy a fővároshoz tartozó BKV több mint 700 ezer forintért keres buszsofőrt, akkor eszembe jut a saját fizetésem is. Sosem vágytam arra, hogy a legújabb BMW-ben üljek, és nyilván jobban élek egy élelmiszerbolt pénztárosánál. Közben meg látom, hogyan tolódnak el az arányok. Harminc éve dolgozom ebben a szakmában és most kellene a zeniten lennem. Ennek ellenére tele vagyok egzisztenciális kérdésekkel”

– mesélte Nagy Zsolt.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló