Celeb

Madonna az Év Nője, politikus szeretne lenni, és mondott keményebbet is

  • Szerző:nuus
  • 2016.12.12 | 17:45

Az Év Nője lett, és a pénteki Billboard gálán keményeket mondott.

Madonna / Billboard
Madonna / Billboard

Hillary Clinton egyik fő támogatója, az 58 éves amerikai énekesnő még mindig a politikán kattog: úgy tervezi, hogy a jövőben saját maga is ringbe száll – árulta el a “Women in Music” esten. A Billboard eseményén a Woman of the Year címet kiérdemelt pop-ikon hangsúlyozta: mióta Clinton elvesztette a választásokat, azóta még fontosabb, hogy minden alkalmat megragadjon, és kiálljon a nők érdekeiért. Nem lehet elégszer mondani, hogy a hölgyek higyjenek magukban és legyenek tisztában azzal, mennyire értékesek.

Mindig is politizáltam. De most, ez az időszak különösen megkívánja, hogy nemcsak az emberi jogokért álljak ki, hanem a nők jogaiért is.

Ha elnök lehetne, első dolga lenne a tanárok fizetését jelentősen megemelni – ami egy a négy gyermekes anyától teljesen logikus lépés – írja a Billboard. Beszélt fő inspirálójáról, az idén elhunyt David Bowie-ról is, aki a férfi és a női lelket is meg tudta testesíteni, és ezzel felszabadító hatással volt Madonnára. Aztán áttért a zenei ipar kettős mércéjére is: a férfiak és nők közti egyenlőtlenségeket fejtegette.

Bármit megtehetsz, ha fiú vagy. Máris vannak szabályok, ha lány vagy.

Elmesélte, hogy a ’80-as években, New Yorkban többször volt nemi erőszak áldozata, és még az is csoda, hogy életben van. Rengeteg barátját vesztette el:

Bowie halott, Michael Jackson, Tupac, Amy Winehouse is elment. De én még itt vagyok. Áldom a szerencsémet ezért.

A 34 éve pályán lévő Madonna elmondta, hogy volt, amikor boszorkánynak, máskor prostinak bélyegezték, de minden nehézségért és gyalázkodásért utólag is hálás: annál erősebb harcossá lett a negatív kritikáktól.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló