Királyi család

Nagyon durva: Kiderült, miért akarták megölni Erzsébet királynőt

  • Szerző:nuus
  • 2023.07.06 | 13:18

Megszólalt a férfi, aki két évvel ezelőtt meg akarta ölni Erzsébet királynőt.

Britain’s Queen Elizabeth II hosts a reception to mark the 100th Anniversary of the National Council for Voluntary Organisations (NCVO) at Windsor Castle on April 2, 2019. – NCVO represents a diverse community of over 14,000 member organisations – a third of the voluntary sector workforce in England. (Photo by Jonathan Brady / POOL / AFP)

A néhai brit uralkodó windsori rezidenciájának a közelében, a kezében egy nyílpuskával tartóztatták le Jaswant Singh Chailt 2021-ben, karácsony napján.

A férfi december elején csatlakozott egy alkalmazáshoz, amiben létrehozott egy Sarai nevű chatbot-ot, amivel hosszabb beszélgetéseket folytatott a tervéről és szexuális tartalmú üzeneteket is váltott.

A chatbot támogatta tervében, és egyértelműen kijelenthető, hogy semmiképp nem sugallta azt, hogy ez egy “rossz terv.” Állítólag azért tervelte ki a merényletet, mert a brit hadsereg 1919-ben mészárlást rendezett az indiai Amritsar városában – írja a skynews.

Az egykori szupermarketben dolgozó férfit jelenleg egy szigorúan őrzött pszichiátriai intézményben helyezték el, így a tárgyaláson videós kapcsolaton keresztül vett részt. A bíróságon az is kiderült, hogy megpróbált állásokra pályázni a Védelmi Minisztériumnál, a rendőrségnél és a Gárdánál is, hogy közel kerülhessen a királyi családhoz – írja a Ladbible.

Mint kiderült, a férfira nagy hatással voltak a Star Wars-filmek is, a motivációi között szerepelt az is, hogy az Egyesült Királyság elpusztításával új birodalmat hozzon létre. A bíróságon elhangzott, hogy Chail korábban többször is hivatkozott sci-fi karakterekre, ennek ellenére tisztában volt azzal, hogy mi a különbség a fikció és a valóság közötti.

Az 1842-es hazaárulási törvény értelmében bűncselekménynek minősül az uralkodó megtámadása, vagy bármilyen támadásra alkalmas fegyver birtoklása annak jelenlétében, olyan szándékkal, hogy azzal megtámadják. A tárgyalás folytatódik – írja a BBC.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló