Sztárok

Így búcsúzott el Fülöp hercegtől Vilmos herceg

  • Szerző:nuus
  • 2021.04.12 | 17:48

Szomorú sorokkal búcsúzik a család hivatalos közösségi oldalán Vilmos cambridge-i herceg nagyapjáról, Fülöp edinburghi hercegtől.

A brit uralkodó, II. Erzsébet királynő férje, Fülöp herceg pénteken életének századik évében hunyt el. Fülöpöt február közepétől 28 napig kórházban kezelték fertőzéses betegség és szívproblémák miatt. Vilmos számára gyász most lehetőséget ad, hogy öccsével, Harryvel kibéküljön.

Vilmos most ezt írta:

“Nagyapám egy évszázadon át tartó tartó életét a szolgálat határozta meg

szolgálta az országát, a Nemzetközösséget, a feleségét, a királynőt és az egész családunkat.

Szerencsésnek érzem magam, s nem csupán azért, mert előttem volt példaként, akit követhettem, hanem mert az ő jelenléte az egész felnőttkoromat formálta – jó időkben és a legrosszabb napokon is. Mindig hálás leszek, mert a feleségemnek is lehetősége adódott arra, hogy megismerje a nagyapámat, és a kedvességért, amit Katalin irányába mutatott. A gyermekeimnek is különleges emlékeik vannak a dédapjukról, aki

gyakran elvitte őket autóval, hogy maguk is meggyőződhessenek nagyapám fertőző kalandvágyáról,

és az elképesztő humorérzékéről! Az én nagyapám egy kivételes ember volt, egy kivételes generációból. Katalin és én továbbra is úgy fogjuk támogatni a királynőt az elkövetkező években, ahogy azt Fülöp elvárná tőlünk. Nagyon fog hiányozni a nagyapám, de tudom, azt akarná, hadd folytassuk mi a munkáját” – írta Vilmos herceg.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Életmód
Barbie nyugdíjas korba lépett
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 08.