Sztárok

Halála után érte hatalmas megtiszteltetés Belmondót

  • Szerző:nuus
  • 2021.09.08 | 08:18

A hétfőn elhunyt Jean-Paul Belmondo temetése pénteken lesz, csütörtökön állami gyászszertartás búcsúztatja.

A francia elnöki hivatal a családdal történt egyeztetést követően Párizsban az Invalidusok udvarában hivatalos állami gyászszertartáson búcsúztatja Jean-Paul Belmondót. Csütörtökön Emmanuel Macron államfő búcsúztatja el a legendás színészt. Jean-Paul Belmondo ügyvédje szerint a temetés pénteken lesz Párizsban, előtte délelőtt 11 órakor a Saint-Germain des Prés templomban tartják a gyászmisét.

Jean-Paul Belmondo száz filmje mellett

több mint negyven színházi szerepben játszott. Olyan színésznőkkel szerepelt, mint Claudia Cardinale, Gina Lollobrigida, Brigitte Bardot és Jeanne Moreau, és olyan rendezőkkel dolgozott, mint François Truffaut, Louis Malle vagy Claude Sautet. Utolsó filmje a 2008-ban bemutatott Egy ember és kutyája volt. “Örökre a Káprázatos marad.

Jean-Paul Belmondóval nemzeti kincs távozik

ragyogó vidámságában és kitörő nevetéseiben. Nagy színészeink közül ő volt az, aki messze elvitte a közönség pálmáját” – írta közleményében hétfőn Emmanuel Macron államfő. Jean Castex miniszterelnök pedig úgy vélte, hogy “ő a francia mozi igazi legendája volt, a filmes kulturális örökség egyik nagy jelképe”. Belmondo 2019-ben Emmanuel Macrontól

megkapta a Becsületrend legmagasabb fokozatát,

1989-ben pedig a legjobb férfi színésznek járó César-díjat az Egy elkényeztetett gyermek utazása című filmben nyújtott alakításáért. 2011-ben a cannes-i filmfesztiválon életműdíjjal jutalmazták, 2016-ban a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál Arany Oroszlán-életműdíját kapta meg.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Majka csúnyán megalázta Curtist
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.