Sztárok

Elhunyt a Rocky-filmek sztárja, Sylvester Stallone megható szavakkal búcsúzott

  • Szerző:nuus
  • 2023.10.19 | 17:18

Burt Young 83 éves volt

Burt Young Gerald Tommaso DeLouise néven született de nem csak színész volt, hanem író és festőművész is. Legismertebb alakítását az 1976-os Rocky című filmdrámában nyújtotta, mint Paulie Pennino, a címszereplő sógora és legjobb barátja.

Fotó: Pixabay

Young a szerepért Oscar-jelölést kapott legjobb férfi mellékszereplő kategóriában.

Kedves barátom, Burt Young, egy hihetetlen ember és művész voltál, nekem és a világnak is nagyon fogsz hiányozni. Nyugodj békében

– olvasható Sylvester Stallone Instagram-oldalán. Gerald Tommaso DeLouise – művésznevén Burt Young – október 8-án, 83 évesen halt meg.

Young Paulie Pennino szerepében a későbbi Rocky-filmekben is játszott. További filmjeiben is többnyire Paulie-hoz hasonló, a munkásosztályba tartozó, olasz-amerikai férfiakat, olykor bűnözőket alakított. Az 1970-es években feltűnt még a Kínai negyed és A szerencsejátékos című 1974-es filmekben és az 1978-as Konvojban.

Az 1980-as években olyan filmekben láthatták a nézők, mint A démonok háza (1982) című horror, a Volt egyszer egy Amerika és Az alvilág pápája című 1984-es bűnügyi filmek, valamint a Vissza a suliba (1986) című vígjáték. A 2002-es Családi kaleidoszkóp című romantikus vígjáték érdekessége, hogy a Burt Young, illetve a Talia Shire által alakított szereplők házastársak – a Rocky-filmekben, egyik legismertebb szerepében Shire egy Adrian nevű szereplőt, Young filmbéli húgát játssza.

Vendégszereplőként színészkedett többek között az Esküdt ellenségek, a Columbo, a Walker, a texasi kopó, a M*A*S*H és a Miami Vice epizódjaiban. A Maffiózók egy 2001-es részében Bobby Baccalieri apjaként vállalt szereplést.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló