Sztárok

Erzsébet királynő nincs a toppon – további két hét karanténre ítélték

  • Szerző:nuus
  • 2021.10.31 | 12:18

Pedig szíve szerint már dolgozna.

Fotó: ANDY BUCHANAN / POOL / AFP

A 95 esztendős uralkodó az utóbbi napokban két jelentősebb programot is lemondott: a múlt héten a tervekkel ellentétben nem utazott el Észak-Írországba, és jövő hétfőn nem lesz jelen a skóciai Glasgowban esedékes ENSZ-klímacsúcs nyitófogadásán.

A múlt hét második felében II. Erzsébet királynő egy éjszakát kórházban töltött “bizonyos előzetes jellegű vizsgálatok elvégzése céljából”, de már másnap visszatért állandó rezidenciájára, Windsorba.

A királynőnek orvosai még legalább a következő két hétre további pihenést javasoltak, azzal az engedménnyel, hogy az uralkodó ebben az időszakban könnyebb, íróasztali munkákat végezhet, és videokapcsolaton keresztül audienciákat is tarthat. A királynőt azonban az orvosok eltanácsolták minden olyan programtól, amely hivatalos látogatás formáját ölti.

Az udvar illetékese hangsúlyozta ugyanakkor: II. Erzsébet királynőnek továbbra is határozott szándéka, hogy személyesen vegyen részt a brit háborús áldozatok emléknapja, a hagyományos Remembrance Sunday londoni megemlékezésén.

A ceremónia mindig az I. világháború harci cselekményeit lezáró tűzszünet évfordulójához, november 11-éhez legközelebbi vasárnapon – az idén november 14-én – esedékes. Az idei Remembrance Sunday lesz az első ilyen rendezvény azóta, hogy a királynő férje, Fülöp edinburghi herceg elhunyt.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Két új boltot is nyit az IKEA
  • szerző:nuus
  • 2022. 01. 20.