Deluxe

Bill Gates lett Amerika termőföld királya

  • Szerző:nuus
  • 2021.01.19 | 15:48

19 államban közel ezer négyzetkilométer termőföldet vásárolt az évek alatt.

Ki az a Bill Gates? Amerikai számítógépes programozó és vállalkozó, aki a világ legnagyobb számítógépes szoftvergyártó cégének, a Microsoft Corporation-nek az alapítója. Bill Gates nem csak ez. Ő ma Amerika termőföld királya, mivel jelenleg egész Amerika legnagyobb termőföld területe az ő kezében van. Ameddig az olyan technológiai óriások, mint Elon Musk és Jeff Bezos uralkodnak és küzdenek a világ leggazdagabb emberének címéért, addig Gates biztonságosan elnyerte Amerika legnagyobb termőföld tulajdonosának címét azzal, hogy 19 államban több mint 979.34 négyzetkilométer termőföldet vásárolt. Ez a terület két Budapestnek felel meg.

Bill és Melinda Gates birtokolja Louisiana, Arkansas, Nebraska, Arizona és Washington állam szinte legnagyobb birtokait. A legendás pár jól ismert a mezőgazdasági fejlődéshez való hozzájárulásukról és a fejlődő világ mezőgazdasági termelőinek támogatásáról.

Noha nem tették egyértelművé ezen extravagáns vásárlások célját, feltételezik, hogy a földet a jövőben a Bill & Melinda Gates Alapítvány által a fenntartható gazdálkodási vonal fejlesztésére fogják fordítani.

Érdekes, hogy Gates csak a legtöbb termőfölddel rendelkezik az országban, a legnagyobb földbirtokos John Malone, akinek több mint 8900 négyzetkilométernyi területe van Amerikában.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló