Deluxe

Deluxe: Íme az ománi szultán eladó a jachtja – koppanni fog az állad

  • Szerző:nuus
  • 2022.04.22 | 14:18

Nagyon kevés olyan jacht van, amelyet valóban úszó palotának lehet nevezni.

A hajó palotaszerű tulajdonosi lakosztállyal, szalonnal és mozival büszkélkedhet, de ez még semmi. Hogy a királyi család a legjobb egészségben maradjon, orvosi szobával, fogorvosi rendelővel, sőt egy teljesen felszerelt műtővel is rendelkezik.

A fényűzés remek példája az Al Said, a világ egyik legnagyobb megayachtja. Ez az extravagáns, 155 méter hosszú hajó az ománi uralkodócsalád tulajdona, ami megmagyarázza, miért néz ki úgy, mint egy úszó palota. A német Lürssen hajógyár 2008-ban adta át a szépséget az ománi Sayyed Qabus bin Said szultánnak, másnéven Sultan Qaboos bin Said szultánnak, és ez a királyi gyöngyszem most először került piacra. Ez a hatalmas hajó páratlan, 23 méteres szélességgel büszkélkedhet.

Az Al Said jelenleg Muscatban, Ománban tartózkodik, a csodálatos alkotás valamivel rövidebb, mint a Lürssen Dilbar megayachtja, amely az orosz oligarcha, Alisher Usmanov tulajdonában van. A szintén Espen Oeino által tervezett Dilbar jacht az 5. legnagyobb jacht, amely hosszabb, mint egy futballpálya.

A csodálatos Al Said jacht

Ez az impozáns acél jacht hatalmas, 15 850 bruttó tonnás térfogattal rendelkezik. Fő felépítménye nagymértékben alumínium felhasználásával készült. A  23 méteres szélességével könnyedén fért bele a hatalmas hall és az ugyanilyen nagy, királyi családok számára is megfelelő magánlakosztályok.

A tulajdonos lakosztálya kivételesen pazar, 538 négyzetméteres hálószobával és egy ugyancsak hatalmas, 431 négyzetméteres öltözővel. A tágas lakóterek mellett a lakosztályban egy iroda, egy szalon és egy saját fürdőszobával és pezsgőfürdővel felszerelt fürdő is található. Az Al Said fedélzetén a vendégek mindig királyi bánásmódban részesülnek, mivel a hajó hat fedélzeten 26 kabinban összesen 70 vendéget tud elhelyezni. A világ hatodik legnagyobb jachtjának fenntartásában 174 fős személyzet játszik szerepet, amely teljesen felszerelt orvosi szobákkal, fogorvosi rendelővel, számos tárgyalóteremmel és szórakozási lehetőséggel, köztük egy privát mozival büszkélkedhet. A belső tereket az ománi mesteremberek által készített finom ománi részletek díszítik, amelyek közül sokat ománi kézművesek készítettek.

Egy olyan hajó esetében, mint az Al Said, a nagy helikopterleszálló magától értetődő, amely a hátsó felső fedélzeten található. A teljesítménye is dicséretet érdemel, mivel a szkúner 22 csomós végsebességgel büszkélkedhet, ami a két MTU 20V 8000 M70 dízelmotornak köszönhető. A hajó hatalmas térfogatát szem előtt tartva két stabilizátor biztosítja a vendégek számára a bőséges fedélzeti kényelmet.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló