Életmód

7 dolog, ami tönkreteszi a szexuális életedet – a tudósok szerint

  • Szerző:nuus
  • 2023.01.04 | 18:18

Az Arizonai Egyetem munkatársai több ezer embert kérdeztek, hogy mi az, ami lelombozza őket az ágyban, így az eredmény egészen tudományos.

1. Fekszel az ágyon, mint egy hulla… 97 százalék

Hát igen, nem nehéz rájönni, hogy a nekrofília olyan deviancia, amiért szerencsére csak egy szűk kisebbség rajong. A többiek szeretik, ha a partner reagál a jelzésekre, és maga is kezdeményez.

2. Szorongáscsökkentő gyógyszerként használod a szexet… 78 százalék

Meglepően sokan akkor bújnak a párjukhoz – vagy mennek el vadászni szingliként -, amikor komoly stresszhatás alatt állnak, és szeretnék oldani szorongásukat. Ilyenkor azonban ne csak az intimitás hiánya érezhető, de a vágy sem elég erős…

3. Félsz attól, hogy a vágyaidról beszélj… 82 százalék

Sokan rettegnek attól, hogy vágyaikról beszéljenek, pláne, ha azok között egy-két furcsaság is van. Márpedig ez sokkal rosszabb hatással van a végeredményre – a kiegyensúlyozott szexuális életre -, mint hinnénk. Őszinteségre fel!

4. Másképp állsz az alkalmi szexhez és a poligámiához, mint a párod… 72 százalék

Nincs baj azzal, akárhogy is állsz a dologhoz. A lényeg csupán annyi, hogy a partnereddel hasonló állásponton legyetek – különben nem csak a szexuális életetek megy tönkre, de a kapcsolatotok is.

5. Elfelejted, mennyire fontos az előjáték… 96 százalék

A felmérés során rengetegen panaszkodtak arról, hogy ugyan nem bánják, ha olykor gyors menetre kerül sor, de amikor partnerük megfeledkezik az előjátékról, az már más kérdés…

6. A túl sok duma… 81 százalék

Ahogy a bensőséges megélések és vágyak elhallgatása, úgy a túl sok szöveg is baj lehet: a legjobb az egyensúlyra törekedni, és nem dumálni túl sokat szex közben.

7. Amikor a csókok és ölelések ára a szex… 83 százalék

Vannak, akik csak akkor csókolják – sőt: ölelik – meg párjukat, amikor szexre is sor kerül. Ha ölelnek, garantált: szex jön. Márpedig ölelni jó – túlélésünk záloga. A szex is jó, de a kettő nem kell, hogy mindig kéz a kézben járjon egymással.

És téged mi zavar a szexben?

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
TV
Durva döntést hozott a Netflix
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 03.