Életmód

Kondibérlet nélkül is simán formába hozhatod magad, mutatjuk hogyan

  • Szerző:nuus
  • 2017.02.01 | 06:45

Egy kondibérlet már önmagában is egy vagyonba kerülhet, ráadásul érdemes egy személyi edző tanácsát is kikérni, hogy összeállítsa a számodra legmegfelelőbb edzésprogramot. De mi van akkor, ha olcsóbban szeretnél formába kerülni?

Még kimozdulni sem kell feltétlenül otthonról ahhoz, hogy átmozgassuk minden porcikánkat, és létezik egy csomó költséghatékony módja a testmozgásnak. Mutatunk pár tippet, a többi már csak rajtad múlik.

Jógázz otthon!

A jóga szuper azoknak, akik szeretnének egy kicsit nyújtani, és erősíteni: mindez egy kis meditációval nagyon nyugtató hatású. Egy jógabérlet azonban nem mindig a legolcsóbb, viszont rengeteg magyar és angol nyelvű órát találhatsz a youtubeon, és előfizethetsz online órákra is, ha már az összes ingyenes opciót végigzongoráztad: ezek sokszor olcsóbbak, mint egy jógaközpont bérletei.

girl-1246238_640
(Forrás: Pixabay/Unsplash)

Fitnesz appok

Tölts le egy fitnesz appot! Egy csomó nagyobb márkának van már olyan alkalmazása, amivel könnyedén formába hozhatod magad. Néhány edzéstervhez szükség van valamilyen eszközre, de a legtöbbhöz elég egy jógamatrac, és egy kis elszántság.

Takaríts!

Készíts egy takarító playlistet, hogy megadja az alaphangulatot, és indulhat az edzés! Egy kis kreativitással a porszívózás és a felmosás is kemény munka lehet. A kertimunka is nagyszerű módja a kalóriaégetésnek.

Csatlakozz egy futóklubhoz

Ha nem szeretsz egyedül futni, de nehezen veszel rá valakit, hogy veled tartson, akkor a futóklubbokat neked találták ki. Motiváló együtt futni másokkal, ráadásul egy csomó új embert is megismerhetsz.

(Fotó: Facebook/Nike futóklub Margitsziget)
(Fotó: Facebook/Nike futóklub Margitsziget)

Lépcsőzz!

Amikor csak lehet, válaszd a lépcsőt: a metróban, az irodában, egy hosszú nap levezetéseként. Persze csábító a lift, de már egy ilyen kis erőkifejtés is sokat számít, hidd el. Ha nagyon sok energiát kell levezetned, akkor egy komplett edzéstervet összeállíthatsz a lépcsőházban: akár többször is felmehetsz a legfelsőbb emeletre, hol kettesével szedve a lépcsőfokokat, hol egy lábon ugrálva. Persze ne lepődj meg, ha egy idő után a szomszéd furcsán néz rád…

stairs-1627424_640
(Forrás: Pixabay/Wokandapix)

A kutyasétáltatás is tökéletes

Ha nincs négylábú kedvenced, akkor ez remek alkalom arra, hogy szívességet tegyél az egyik kutyás ismerősödnek: kérd kölcsön egy futás, vagy egy séta erejéig. Hidd el, nem fog ellenállni. Persze ez a mozgás is akkor igazán hatásos, ha nem sík terepen végzed, szóval irány a közeli emelkedő, vagy a már említett lépcső. Garantált a szórakozás!

(Forrás: Pixabay/ schroederhund)
(Forrás: Pixabay/ schroederhund)

Biciklizz!

Ha megfelelően öltözöl fel, akkor a téli bicikizés nem egy lehetetlen vállalkozás. Gyorsabb mint a tömegközlekedés, és még fel is pörgeti a testedet. Persze így szmogriadó idején nem a legszerencsésebb ötlet, de ha vége, akkor ez egy környezetkímélőbb módja a közlekedésnek, és még a napi mozgásadagodat is letekerheted.

sunset-1208263_640
(Forrás: Pixabay/ Unsplash)

Keress kültéri konditermet!

Nem ritka, hogy a játszóterek mellé kihelyeznek a konditermekhez hasonló felszerelést: miközben a kicsik a mászókán lógnak, akár egy helyben futva figyelhetünk rájuk.

Szerezz egy ugrókötelet

Ez a legyszerűbb és legolcsóbb módja a kardiónak, ráadásul kültéren és a szobádban is nyugodtan gyakorolhatod. Ha társasházban laksz, és jó viszonyt szeretnél ápolni az alsó szomszéddal, lehetőleg ne a kora reggeli órákban kezd az edzést.

(Forrás: Pixabay/ Hans)
(Forrás: Pixabay/ Hans)

Bármelyik módját választod a mozgásnak, a lényeg a rendszeresség. Kezdd azzal, amiben örömet tudsz lelni: legyen az egy kutyussal való séta, vagy a szomszéd néni szórakoztatása az exkluzív lépcsőházi edzésterveddel.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló