Budapest

Autócsodát kapcsoltak le a rendőrök egy budapesti razzia során

  • Szerző:nuus
  • 2024.07.09 | 19:32

A közlekedési balesetek és az illegális gyorsulási versenyek megelőzése, valamint a közlekedőkre veszélyt jelentő járművezetők kiszűrése céljából szervezett nagy ellenőrzést a rendőrség Budapesten. El is csíptek egy Lotus Exigét.

Mint írták, a razzia során az egyenruhások öt engedély nélkül átalakított jármű vezetőjével szemben intézkedtek, feljelentést tettek velük szemben. Lekapcsoltak egy veszélyesen driftelő kocsit is, melynek vezetője helyszíni bírságot kapott. Előállítottak három személyt ittas, illetve engedély nélküli vezetés, és közbiztonságra veszélyes eszköz birtoklása miatt. A hvg.hu megjegyzi, az egyik megállított jármű egy Lotus Exige volt:

Lotus Exiga

A Lotus Exige a brit Lotus Cars cég által 2000 és 2021 között gyártott sportautó. Eredetileg a Lotus Elise roadster kupé változata, a 3-as sorozat óta az Exige a nagyobb motoros modell. Mindkét modellből elérhető kabrió változat. Az eredeti Exige 2000-ben került piacra egy szívó 1,8 literes Rover K Series Inline-4 motorral.

Helyszíni bírsággal az egyenruhások további kilenc autóst sújtottak: hárman közülük lejárt műszaki érvényesség miatt, egy-egy esetben jármű engedély nélküli átalakítása, kötelező haladási irány figyelmen kívül hagyása, lejárt vezetői engedély, kézben tartott mobiltelefon miatt büntettek, valamint egy szabálytalanul közlekedő gyalogost is szankcionáltak.

Közigazgatási bírságot összesen két esetben szabtak ki ittas járművezetés és tilos jelzésen áthaladás miatt. Szabálysértési feljelentést összesen nyolc emberrel szemben tettek, három forgalmi engedélyt és két pár rendszámot a helyszínen bevontak.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló