Életmód

A brit pár napi kétezer forintból úgy él, mint hal a vízben, Magyarországon

  • Szerző:nuus
  • 2024.02.29 | 18:18

Unták az angol életüket, ezért lecserélték a pannon vidék romantikájára.

Ez lenne maga a boldogság? Fox Photos / Getty Images
Ez lenne maga a boldogság? Fox Photos / Getty Imagesfotó: Fox Photos

A berkshire-i pár, Julia Pryke és Gareth Shone alig egymillió forintért vettek egy düledező somogyi házat, ahol napi kétezer forintból megélnek. Nélkülözik az összkomfortot, jó nekik a pottyantós WC és a fatüzelésű tűzhelyen való főzés. Egy büdös szót sem beszélnek magyarul, de nagyon boldogok, hogy Gadácson élhetnek. Julia is vidáman hagyta ott „unalmas, normális” fodrász állását, Gareth pedig cipészként dolgozott otthon – számol be a Daily Mail.

Az öt éve lakatlan, roskatag ház felújítására maradt még tartalék pénzük, a munkálatokkal pedig jó időre elfoglalja magát a pár, akik Pepper nevű kutyájukat is magukkal hozták erre az életre szóló kalandra. Első dolguk volt, hogy a kültéri zuhanyzóhoz napkollektoros vízmelegítőt tettek.

Az elvándorlási folyamattal totál szembe menő fiatalokat otthon mindenki hülyének nézte, erről számol be Gareth is:

Először én is pánikba estem, mikor megérkeztünk, hogy tényleg életünk legostobább döntését hoztuk-e meg, mert Angliában mindenki ezt mondta nekünk.

A róluk készült riportfilm megmutatja, hogyan élnek jelenleg. Szüleik is kiakadtak, mikor megtudták, mire készülnek a fiatalok, főleg a 30 éves nő esetében, aki eredetileg Joannesburgban, Dél-Afrikában nőtt fel. Lovaglóleckéket vett (ami most még jól is jöhet), menő egyetemet és állást is kinéztek már előre neki. Az egyetemről meglógott, leborotválta haját, tetoválásokat csináltatott és Angliába költözött, hogy fodrászként dolgozzon. 2008-ban akadt össze Gareth-tel, akivel össze is házasodott, de azt vették észre, hogy mindketten belefásultak a munkájukba és a számlák kifizetésébe.

Hiányzott az izgalom az életünkből. Igaz, rossz időben kicsit olyan itt a táj, mint egy Stephen King-filmben, de mi nagyon megszerettük.

Mindenképp Európában akartak maradni, de olcsó helyet kerestek. Rengeteg eladó magyarországi ingatlan közül tudtak válogatni. Nyulat, csirkét terveznek tartani, és saját zöldségeket megtermelni. Julia arra is rájött, hogy nem a pénz boldogít:

Minél kevesebbed van, annál többet érsz. Jobban tudsz figyelni arra, hogy ki vagy valójában, és mik a céljaid. Ha van egy álmod, azt bárhol meg fogod tudni valósítani.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló