Életmód

5 dolog, amit sose tegyél az air fryerbe!

  • Szerző:nuus
  • 2023.03.10 | 07:18

Egy air fryer megkönnyíti az életet, és minden aktív háztartásban helye van.

Azt viszont fontos egyénileg is kikísérletezni, hogy mit szabad beletenni, és mi az, amire marad a jól bevált tűzhely.

1. Sajt

Az olvasztott sajt igazán kényeztető étel, különösen egy pirítóson, de az alacsony olvadási hőmérséklet miatt a sajt légsütőben való olvasztása valószínűleg csak égett lesz, ebben a helyzetben kivételesen a jó öreg serpenyő. A fagyasztott panírozott sajtdarabkák és a mozzarella rudak azonban rendben vannak. Sőt, ha ezeket légsütőben sütjük, gyakran fele annyi idő alatt lesznek tökéletesen ropogósak, mint a sütőben.

Ennél ropogósabb csülök nem létezik – Mutatjuk a receptet

2. Egészben sült csirke

A légsütők kosarai szinte mindig kicsik, de még ha van is olyan luxus modelled, amelyikbe egy egész csirke is belefér, talán az a legjobb, ha nem teszed. A gépek elsősorban kisebb feladatokra szolgálnak, ami azt jelenti, hogy egy egész csirke esetében fennáll a veszélye annak, hogy nem sül át megfelelően, vagy egyenetlenül sül meg.

3. Popcorn

A légsütők egészséges főzési alternatívák, így megértem, hogy egyesek miért próbálnak meg egy olyan egészséges rágcsálnivalót elkészíteni benne, mint a popcorn, légsütőben sütni, de ez talán a legrosszabb ötlet. Nemcsak, hogy nem tudják eléggé felmelegíteni a pattogatott kukoricaszemeket ahhoz, hogy mind kipukkadjon, de a ventilátorok által keltett erős áram a gépben szétfújhatja a kukoricaszemeket, és visszafordíthatatlan károkat okozhat. Egy olyan készülék esetében, amelyhez jelenleg olyan nehéz hozzájutni, ez nem éppen ideális.

4. Az alacsony víztartalmú zöldségek, például a brokkoli

Bár néhány zöldség, például a kelbimbó és a sült krumpli csodálatosan megsül a légsütőben, egyes zöldségek, például a brokkoli, vagy a vékonyabb, leveles zöldségek gyorsan kiszáradhatnak és égni kezdenek, így a hagyományos főzési módszerek, mint a sütés és a pirítás jobbak ebben az esetben.

5. Vörös húsok

A vörös húsokat, például a hamburgereket és a steakeket mindenképpen meg lehet sütni légsütőben, de nem ajánlott, ugyanis légsütők úgy működnek, hogy gyors, közvetlen hővel ropogósra sütik az ételt, ami azt jelenti, hogy gyakran túl intenzív a finom vagy precíz sütéshez.

Azonban mutatjuk, hogyan lehet benne a legropogósabb csülköt elkészíteni, és hamarosan egy új, három receptet is tartalmazó videóval jelentkezünk!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló