Életmód
5 dolog, amit sose tegyél az air fryerbe!
Egy air fryer megkönnyíti az életet, és minden aktív háztartásban helye van.
Azt viszont fontos egyénileg is kikísérletezni, hogy mit szabad beletenni, és mi az, amire marad a jól bevált tűzhely.
1. Sajt
Az olvasztott sajt igazán kényeztető étel, különösen egy pirítóson, de az alacsony olvadási hőmérséklet miatt a sajt légsütőben való olvasztása valószínűleg csak égett lesz, ebben a helyzetben kivételesen a jó öreg serpenyő. A fagyasztott panírozott sajtdarabkák és a mozzarella rudak azonban rendben vannak. Sőt, ha ezeket légsütőben sütjük, gyakran fele annyi idő alatt lesznek tökéletesen ropogósak, mint a sütőben.
2. Egészben sült csirke
A légsütők kosarai szinte mindig kicsik, de még ha van is olyan luxus modelled, amelyikbe egy egész csirke is belefér, talán az a legjobb, ha nem teszed. A gépek elsősorban kisebb feladatokra szolgálnak, ami azt jelenti, hogy egy egész csirke esetében fennáll a veszélye annak, hogy nem sül át megfelelően, vagy egyenetlenül sül meg.
3. Popcorn
A légsütők egészséges főzési alternatívák, így megértem, hogy egyesek miért próbálnak meg egy olyan egészséges rágcsálnivalót elkészíteni benne, mint a popcorn, légsütőben sütni, de ez talán a legrosszabb ötlet. Nemcsak, hogy nem tudják eléggé felmelegíteni a pattogatott kukoricaszemeket ahhoz, hogy mind kipukkadjon, de a ventilátorok által keltett erős áram a gépben szétfújhatja a kukoricaszemeket, és visszafordíthatatlan károkat okozhat. Egy olyan készülék esetében, amelyhez jelenleg olyan nehéz hozzájutni, ez nem éppen ideális.
4. Az alacsony víztartalmú zöldségek, például a brokkoli
Bár néhány zöldség, például a kelbimbó és a sült krumpli csodálatosan megsül a légsütőben, egyes zöldségek, például a brokkoli, vagy a vékonyabb, leveles zöldségek gyorsan kiszáradhatnak és égni kezdenek, így a hagyományos főzési módszerek, mint a sütés és a pirítás jobbak ebben az esetben.
5. Vörös húsok
A vörös húsokat, például a hamburgereket és a steakeket mindenképpen meg lehet sütni légsütőben, de nem ajánlott, ugyanis légsütők úgy működnek, hogy gyors, közvetlen hővel ropogósra sütik az ételt, ami azt jelenti, hogy gyakran túl intenzív a finom vagy precíz sütéshez.
Azonban mutatjuk, hogyan lehet benne a legropogósabb csülköt elkészíteni, és hamarosan egy új, három receptet is tartalmazó videóval jelentkezünk!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.