Életmód

Apokalipszis? Így készülj fel a világvégére, ha újra leáll a Facebook

  • Szerző:nuus
  • 2024.03.15 | 19:35

Március 5-én délután a Facebook váratlanul leállt, és ezzel egy időre megváltozott a világ. Emberek milliói álltak tétlenül és tették fel a kérdést: Hogyan lesz ezután?

 

Nyilvánvaló, sőt érthető, hogy a Facebook, a Messenger és az Instagram átmeneti hiányától övezve eluralkodott az embereken a jeges rémület. Hirtelen kihúzták a lábunk alól a talajt, elvesztettük a kapcsolatot a harminc éve nem látott ismerőseinkkel, vagy épp a mellettünk ülő családtagjainkkal. Nem csoda hát, ha sokan teljes tanácstalanságba estek, vagy a mai napig a pánik környékezi őket, ha valaki eretnek szájából felmerül: ismét lehet leállás.

Arra az esetre, ha ez a tragikus esemény újra bekövetkezne, immár célszerű valamilyen tervvel a tarsolyban várni a kataklizmát. A Blikk segítségével össze is szedtük, mit tegyél, nehogy pillanatok alatt a Walking Dead egyik epizódjában találd magad.

A Messenger hiányában olyan kőkorszaki módszerekhez tudsz folyamodni, mint a telefon. Ha ez teljesen testidegen lenne, a kommunikációhoz használhatod a WhatsApp vagy a Viber alkalmazást is.

Na adj Isten – de tényleg csak végszükség esetén – a személyes találkozó jelenthet megoldást. Ezt csak a legbátrabbaknak és saját felelősségre javasoljuk!

Hírek tekintetében bátran szakadj el a Facebook hírfolyamától – vannak bőven online újságok, melyeknek híreit azáltal is eléred, ha a böngésző keresőjébe beírod az újság nevét (haladóbbak a domain nevet).

Amennyiben élet-halál kérdése a megunt papucs vagy cicás bögre eladása (vagy megvásárlása) Marketplace hiányában az interneten számos másik adás-vételi platform áll rendelkezésedre, ezek ráadásul gyakran biztonságosabbak is.

A közösségi csoportok hiányában érdemes lehet más tevékenységek felé fordulnod, mint például könyvolvasás, filmnézés vagy zenehallgatás, de az sem ördögtől való, ha valamilyen közösségi programon veszel részt. Amennyiben az olvasás túl unalmas, a társaságba járás viszont túl extrém, próbálj meg beszélgetni családtagjaiddal. Kiderülhet, hogy nem is olyan rossz arcok!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló