Gasztró

Ezt edd, hogy megőrizd a fiatalságod!

  • Szerző:nuus
  • 2024.03.16 | 18:55

A csicseriborsó nem csak ízletes, de a bőr fiatalságának megőrzésében is kulcsszerepet játszik. Gazdag tápanyag- és vitamintartalmával lassítja a ráncok kialakulását, és belülről támogatja a bőr egészségét.

 

Fotó: freepik.com

A mondás szerint az vagy, amit megeszel, és a csicseriborsó esetében ez különösen igaz. A hummusz népszerű alapanyaga nem csak a gasztronómiai élvezeteket szolgálja, hanem a bőr számára is nélkülözhetetlen tápanyagokat biztosít. Az esszenciális zsírsavak, E-vitamin, B-vitaminok, karotin és folsav együttesen harcolnak a sejtkárosodás és a ráncosodás ellen, miközben antioxidáns tulajdonságaikkal késleltetik az öregedési folyamatokat.

A csicseriborsó fitoösztrogéneket is tartalmaz, amelyek, bár nem pótolják teljesen a petefészek által termelt ösztrogént, mégis támogatják a hormonháztartás egyensúlyát, különösen a változókorban. Emellett az emésztésre gyakorolt pozitív hatása révén közvetetten javítja a bőr állapotát és rugalmasságát.

Ez a rostokban gazdag szuperélelmiszer serkenti az anyagcserét, elősegíti a méreganyagok eltávolítását, így a bőr is hálás lesz érte. A csicseriborsó rendszeres fogyasztásával a bőr ragyogóbbá, fiatalosabbá válik, és a ráncok kialakulása is lassul. Ne feledjük, a belső egészség a külső szépség záloga.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló