Életmód

4 tipp, hogy ne őrülj bele a bezártságba

  • Szerző:nuus
  • 2020.03.25 | 08:18

Nem mindenkinek természetes és könnyű a home office. Sokakat lelkileg is megvisel az új helyzethez való alkalmazkodás és persze a bizonytalanság sincs jó hatással ránk.

Összegyűjtöttük azt a 4 legfontosabb tippet, amivel ki tudod hozni a legjobbat a home office-ból, és produktív tudsz maradni a négy fal között is.

Alakíts ki otthon egy olyan munkakörnyezetet, ami neked komfortos!

Legyen meg az íróasztalod, széked, és az a kis terület, amit kifejezetten munkavégzés céljára rendezel be, valamint ne feledkezz meg a megfelelő világításról sem. Az a legjobb, ha a home office környezeted minél jobban hasonlít a munkahelyeden levő helyedhez. Kényelmesnek hangzik, de nem jó ötlet ágyból, pizsamában dolgozni, az öledbe vett laptoppal. Annál hatékonyabb lesz a munkád, minél jobban emlékeztet az eredeti állapotra, és az agyadra is frissítően hat. Készíts be mindent, amire szükséged lehet: határidőnapló, jegyzetek, íróeszközök, telefon legyen a kezed ügyében.

Tarts rendet magad körül!

Elhanyagolhatónak tűnik, de hidd el, nem az. Nem kell SOS makulátlan rendet vágni az egész lakásban, de azon a kis területen, ahol az otthoni munkavégzésed zajlik, legyen rend, és legyen minden átlátható. Ne halmozódjanak az asztalodon kávésbögrék, szalvéták, narancshéjak, szendvicsmaradékok, miegymás. Meg fogod látni, hogy rendezett környezetben a gondolatokat is könnyebb rendezni.

Öltözz fel!

Nem arról van szó, hogy úgy öltözz otthonra is, minta munkába mennél, nyilván senki nem akar otthon kényelmetlen farmerben, zakóban vagy ceruzaszoknyában lenni, és cipőt is butaság lenne húzni. De legyen pár olyan home office szetted, ami kényelmes, jól érzed magad benne egész nap, de nem abban fekszel le este.

Alakíts ki egy rutint!

Sokat segít, ha kitalálsz olyan programpontokat, amiket minden nap betartasz munka előtt és közben. Legyen meg a munkaidő eleje és vége, és időnként tarts szüneteket. Mindig úgy ülj le dolgozni, hogy addigra már megreggeliztél, fogat mostál, és megcsináltad a szokásos reggeli rutinodnak azokat a pontjait, amik most is fontosak.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló