Életmód

Fillérekből dobnád fel a lakásod? Így csináld!

  • Szerző:nuus
  • 2024.03.30 | 16:20

Költséghatékony ötletek, amelyekkel otthonod trendivé és ragyogóvá tehető: akár 20 ezer forintból is látványos eredményeket érhetsz el!

Fotó: pexels

Ha szeretnéd otthonodat felújítani, de nem áll módodban nagyobb átalakításokba kezdeni, apró változtatásokkal is jelentős eredményeket érhetsz el. Egy-egy fal újraszínezése vagy egy sima fal dekorálása is jelentősen átalakíthatja egy helyiség atmoszféráját, anélkül, hogy nagy költségekbe vernéd magad.

Az alábbiakban bemutatunk néhány tippet egy népszerű amerikai belsőépítész, Kristen McGowan YouTube videójából, aki átalakítási ötleteket oszt meg. Kristen olyan praktikákat mutat be, amelyek nem igényelnek jelentős anyagi ráfordítást, de mégis modernizálhatják a kissé idejétmúlt otthonokat. Az egyik legnyilvánvalóbb módszer a szakértő szerint az elavult elemek újrafestése, legyen szó egy falról, fürdőszobai csempéről, padlóról, mennyezetről vagy akár a konyhaszekrényről.

A festéssel szinte teljesen megváltoztathatod a helyiség kinézetét, anélkül, hogy teljes átalakításra lenne szükség. Ezért ez egy ideális megoldás, ha változtatni szeretnél otthonod megjelenésén, de nem akarsz sokat költeni.

Az ajtókat is átfestheted, ha nem szeretnél újat vásárolni, vagy díszléceket is helyezhetsz rájuk, amelyek fel tudják dobni a régebbi, egyszerűbb darabokat is. Ezt a technikát mindenféle ajtóra alkalmazhatod, legyen szó fürdőszobai, szobai vagy akár gardróbajtókról is.

A sima falakat is díszítheted különböző lécekkel, amelyeket keretekkel is kiemelhetsz. De akár a bútorokat is dekorálhatod, újra festheted, így frissebb, trendibb megjelenést adhatsz nekik – fillérekből.

Az ablakok és a padló felújítása is jelentős változást hozhat

Kristen szerint a vastag függönyök már nem divatosak, ezért érdemes őket modernebb, természetes színű és anyagú változatokra cserélni. A fa burkolatok és a különböző lambériák hazánkban is népszerűek voltak néhány évtizeddel ezelőtt, de mára már nem korszerűek. Ha nem szeretnéd őket eltávolítani, próbáld meg a fapácolást vagy lazúrozást. Ha pedig a farmházstílus vonz, kipróbálhatod a whitewash, azaz a fehér pácolást is.

Sokak számára a szőnyegpadló riasztó lehet egy lakásvásárlás során, de ezt is könnyen megoldhatod. Csak távolítsd el a szőnyeget egy megfelelő szőnyegvágó késsel, és az alatta lévő padlót is újrafestheted. Kristen ezt a tippet a lépcsőkön lévő szőnyegre is javasolja. A fürdőszobában a régi, nagyméretű tükrök cseréje is segíthet. Helyettük modern, vékony keretű tükröket használhatsz, amelyek friss és modern megjelenést kölcsönöznek a helyiségnek.

Összességében szinte mindent fel tudsz dobni házilag, csak kreativitás és idő szükséges hozzá.

Via


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló