Nők

Ne görgess tovább, ha allergiás menyasszony vagy! Ezeket a virágokat bátran választhatod az esküvődre!

  • Szerző:nuus
  • 2024.04.18 | 19:35

Imádod a virágokat, de allergiával küzdesz? Akkor biztosan komoly aggodalmat érzel a közelgő esküvőd és a virágok miatt. Ha nem akarod tüsszögéssel és könnyezéssel fűszerezni a nagy napot, és kíváncsi vagy mik a legjobb esküvői virágok allergiásoknak, akkor ez a cikkünk neked szól!

Fotó: freepik.com

Nem kell kétségbe esni, ha te, a vőlegényed vagy a násznép bármely tagja allergiás a virágokra. Először biztosan az jut eszedbe, hogy kénytelen leszel lemondani a csodás élővirágokról, és az örökcsokrok mellett letenni a voksod, de jó hír, hogy ennek nem kell így lennie! Van jó pár olyan virágfajta, amely nem csak igazán mutatós, de az allergiások számára is jó választás.

Allergiás menyasszonyok figyelem! Ezek a virágok biztosan hagynak szabadon lélegezni!

Bazsarózsa

Nagyszerű hír, hogy mindenki kedvenc esküvői virága, a bazsarózsa nemcsak lélegzetelállítóan szép, hanem hipoallergén is. A nagyméretű virágok rengeteg helyet foglalnak el a csokrokban és asztaldíszekben, így tökéletes fókuszpontként szolgálnak dekoráció középpontjában, és az allergiás reakció is elmarad.

Hortenzia

A hortenziáknak van egy különleges tulajdonságuk, amely allergiamentessé teszi őket. Mivel pollenjük rendkívül ragadós, nem tud a levegőbe kerülni. És ami az esküvőszervezés szempontjából még izgalmasabb, hogy a hortenziák elég nagy méretűek, így ha olyan esküvői virágdekorációt szeretnél, amely teljesen hipoallergén, akkor gyorsan és egyszerűen kitöltheted a teret hortenziákkal.

Tavaszi szezonális virágok

Tavasszal bőségesen lehet válogatni a szezonális virágokból, ami az allergiások számára is remek hír. A tulipánok, nárciszok és íriszek mind alacsony pollenkoncentrációt tartalmaznak, és rengeteg színben kaphatóak, így bármilyen esküvői dekorációt el lehet készíteni velük.

Orchidea

Az orchidea az allergiások legjobb barátja, mivel rendkívül pollenszegény virág. Stílusában pazar, színek és méretek széles skáláján kapható, és nagyszerű választás szinte minden stílusú esküvőre.

Rózsa

A rózsa, mint gyönyörűen illatos virág, azt hihetnénk, hogy az allergiások számára rossz választás. Ezzel szemben az önbeporzó rózsa csábító illatokat bocsát ki anélkül, hogy a levegőbe polleneket juttatna. Tehát, ha az allergiádat maga az illat nem váltja ki, csak a pollen, akkor bátran választhatsz rózsákat is az esküvődre.

Kaktusz, szukkulens

Ha különösen érzékeny vagy a pollenekre és az illatokra is, akkor a kaktuszok és a szukkulensek remek választásnak bizonyulnak majd. A zsálya-zöld, a poros kék és a halvány rózsaszín tompa árnyalatú szukkulensek gyönyörű kiegészítői lehetnek a csokroknak és az esküvői virágdekorációnak. A cserepekbe ültetett kaktuszok pedig kreatív asztaldíszekké és köszönetajándékokká válhatnak.

Szárított virágok

A szárított virágos esküvői trendet követők nemcsak a modern, virágos dizájn előnyeit élvezhetik, hanem azt is, hogy ezek teljesen pollenmentesek és nem okoznak allergiát. A szárított virágok természetes hangulatot árasztanak, és felhasználhatók az esküvői csokrokban és dekorációban, majd később akár otthonodban is, így gyönyörű emléket adnak az esküvőről.

Selyem virágok

Ha végleg semmi remény arra nézve, hogy élővirág legyen az esküvődön, akkor a selyemvirágok szuper alternatívát jelentenek. Ezek a művirágok rendkívül élethűek, első ránézésre meg sem lehet mondani, hogy nem valódiak.

Via


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló