Életmód

Május 7. a meztelen kertészkedés világnapja, te nekivetkőznél?

  • Szerző:nuus
  • 2017.05.04 | 12:28

Aznap szögre lehet akasztani a kertésznadrágot. De azért a szalmakalap csak maradhat, nem?

Május 7. egy olyan nap, amikor anyaszült meztelenül is gyomlálhatsz, hogy a testedet olyan helyeken is süsse a nap, ahol egyébként nem szokta – emlékeztet a Wide Open Spaces. Lehet hogy egy kicsit piszkos leszel (netán mocskos), de a szándék tiszta és jópofa: élvezni a napfürdőt, pucérkodni anélkül, hogy szexuális jellege volna a dolognak.

Akárcsak a Meztelen Biciklisek világszerte népszerű eseményein, itt is le lehet dobni a textilt – hirdeti a gerillakertészként is ismert Mark Storey, aki a Nude & Natural magazin szerkesztője, vállvetve az ötletgazda Jacob Gabriellel, aki pedig a permakulturális kertészkedés és a testfelszabadítás híve.

A kertészkedés a biciklis megmozdulással ellentétben nem egy nagy, közös projekt szokott lenni, hanem általában „háztájiban” oldják meg a szimpatizánsok. A szervezők nem zárkóznak el nagyobb eseményektől sem, de azok megszervezését önkéntesekre bízzák.

A hivatalos honlap sincs túltolva, inkább egy jó táptalaj a kezdeményezések számára: organikusan hajthatnak ki belőle a résztvevők dédelgetett dolgai.

A Meztelen Kertészkedést először 2005-ben ünnepelték, akkor még szeptember 10-én. 2007 óta viszont átkerült május első vasárnapjára (ami a magyar viszonylatokat pikánssá teszi az Anyák napja miatt – a szerk). Ezt előzi meg a Nemzetközi Permakulturális Nap, amelyen szintén fontos, hogy jó időjárás legyen, illetve ne ütközzön a Pőre Biciklisek vonulásával. A tavasz a kertészkedőknek amúgy is egy aktív időszak.

A május első hétvégéjére időzített események politikamentesek, és inkább egy pozitív test- és világkép kialakulásában játszanak szerepet.

Nem a magamutogatásról szól, hanem hogy elfogadod a testedet olyannak, amilyen. Általában félreeső helyeken szoktuk a Meztelen Kertészkedést megtartani.

A bátrak Facebookon is jelezhetik részvételi szándékukat.

És hogy még nagyobb kedvet csináljunk, íme, néhány meztelenül kertészkedős fotó (meg egy amolyan mókás videó a legvégére):

Happy World Naked Gardening Day!!! #WNGD ?

A post shared by Dalton Brantley (@dalt.n.pepa) on

Happy world naked gardening day! #wngd #urbanfarming

A post shared by Green City Acres (@greencityacres) on


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló