Lélek

Tartod a kapcsolatot az exeddel?! Nagy hiba!

  • Szerző:nuus
  • 2024.05.06 | 14:33

Az exkapcsolatok kérdése mindig érzékeny és bonyolult téma lehet.

Illusztráció: pixabay

Sokan úgy érzik, hogy jó kapcsolatot fenntartani az exükkel felnőtt és kifinomult megközelítés, amely segíthet a múltbeli kapcsolatokból való tanulásban és a fájdalom feldolgozásában. Mások viszont határozottan úgy gondolják, hogy az exükkel való kapcsolat fenntartása csak felesleges drámát és konfliktust hozhat az életükbe. Kétségtelen: több érv is szól amellett, hogy miért nem jó folytatni a kapcsolatot az exekkel.

Az egyik legfontosabb ok az, hogy az exkapcsolatok gyakran hozzájárulhatnak az új kapcsolatokban való nehézségekhez és a múltbeli sebek feltépéséhez. Az exekkel való kapcsolat fenntartása megnehezítheti az új kapcsolatok kialakítását és fejlődését, mert az új partner gyakran zavarban érezheti magát vagy féltékeny lehet a másik jelenléte miatt.

Ezenkívül az exek jelenléte visszatarthat minket attól, hogy továbblépjünk és új életet kezdjünk. A volt kapcsolat fenntartása általában a múlthoz való ragaszkodást jelzi, és megakadályozhat minket abban, hogy új lehetőségeket és élményeket keressünk, hiszen gyakran előfordul, hogy az exkapcsolatok során fennálló feszültségek és ellentétek átragadnak az új kapcsolatokra vagy más területekre az életünkben. Ez felesleges stresszt és drámát hozhat, amely megnehezíti a boldog és kiegyensúlyozott életvitelt.

Ezek a felesleges kapcsolatok lehetetlenné tehetik a személyes fejlődést és önmagunk megtalálását is. Amikor az exünkkel való kapcsolatban ragadunk, megfosztjuk magunkat az önállóságtól és a szabadságtól, ami szükséges ahhoz, hogy megtaláljuk az igazi boldogságot és elégedettséget az életben.

Bár az exkapcsolatok fenntartásának vannak bizonyos előnyei, a legtöbb esetben azonban több problémát és nehézséget okoznak, mint amennyit érdemes lenne vállalni. Fontos, hogy felismerjük és elfogadjuk, hogy az exünkkel való kapcsolat nem mindig a legjobb döntés számunkra és az életünk számára. Ahhoz, hogy előre lépjünk és új lehetőségeket keressünk, gyakran az a legjobb, ha elengedjük ezeket a kötelékeket.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló