Életmód
Tudósok állnak ki a húsfogyasztás mellett
Tudósok állnak ki a húsfogyasztás egészséges volta mellett és cáfolják a klímaváltozásra gyakorolt negatív hatását.
A világhírű Animal Frontiers legújabb, áprilisban megjelent számában közzétett kilenc tudományos kutatás megerősítette a vörös hús és az állattenyésztés alapvető szerepét a társadalomban. A szerzők azt állítják, hogy az állattenyésztés kulcsfontosságú az éghajlatváltozással és a globális élelmezésbiztonsággal kapcsolatos kihívások leküzdésében – írja a Magyar Állattenyésztők Szövetsége.
Az Animal Frontiers-ben közzétett vizsgálati eredmények szerint – amiket a vezető tudósok és szakértők is megerősítenek – a húsfogyasztás- és állattenyésztés sem az egészségünkre nézve, sem a Földünkre önmagában nem káros.
Felhívják a figyelmet, hogy a húsfogyasztás- és állattenyésztés ellenes nézeteket vallók által legtöbbet idézett tanulmányban módszertanilag hibás vizsgálatokra alapozottan fogalmazták meg, hogy még a vörös húsok kismértékű fogyasztása is egészségügyi kockázatokat hordoz.
Arra is felhívták a figyelmet, hogy éppen az hordoz egészségügyi kockázatot, ha a friss húsokat és a tejtermékeket eltávolítjuk az étrendünkből.
További részletek itt olvashatóak.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.