Kultúra

Lesz idén Everness, és még nagyobb szerepet kap a természethez való kapcsolódás

  • Szerző:nuus
  • 2021.05.14 | 18:48

Se térerő, se zuhanyzó, se légkondis mobilház...

„Szerettünk volna egy olyan kisebb rendezvényt, ahol megtartjuk az Everness alapértékeit, de alaposabban hozzányúlunk a mai városi emberek komfortzónájához” – mondja Klein Csaba fesztiváligazgató. „A Nomádot úgy álmodtuk meg, hogy kihúzzon minket a hétköznapi életünkből egy egyszerűbb, élhetőbb, befelé fordítóbb valóság felé, egyúttal pedig megnyisson a természet irányába. A Nomád egyik nem titkolt célja az, hogy a természethez való kapcsolódáson keresztül segítsen újra a saját belsőnkhöz is visszatalálni. A programokat is ehhez a koncepcióhoz igazítottuk és őszintén hisszük, hogy felejthetetlen négy nap lesz ez az összes résztvevő számára.”

A rendezvény  és az igazi vadregényes helyszín ezúttal öt helyszínt ölel majd magába, ahol már jól ismert Everness- színvonalú programok várják a fesztiválozókat. Előadások, workshopok, jóga-és mozgásprogramok, chill zenék és hangfürdők képezik az alapot, a konkrét témák azonban mind visszavezetnek a természethez való kapcsolódáshoz.

„Erdőfürdők, az elemekkel végzett szertartások, közös zenélések, transztáncok, de éppúgy a fenntartható építészetről vagy a zöld táplálkozásról szóló előadások, tűzön járás és törzsi táncok,  összességében a sokféleség jellemző a programtervre – mondja Klein Csaba. „Fontosnak tartjuk, hogy a körülményeket is a rendezvény céljához igazítsuk, így ezen a fesztiválon nem lesznek légkondicíonált mobilházak, ahogy épített zuhanyzók sem, sőt a legtöbb helyen térerő sincs. Másrészt szintén egyszerűsítésnek számít majd, hogy a szokásos fesztiválos ételek mellett egy menzát is bevezetünk, itt olcsóbb  egytálételeket kínálunk. Továbbra is működik majd a gyerekmegőrzőnk, ami nagy segítség a családos vendégeinknek. Illetve az ő kényelmük érdekében terveztük távolabbra a zenei színpadot is, ahol újdonságként napi 20 órában chill, elektronikus zenék mennek majd. Összességében talán azt mondanám, megterveztük magunknak az álomfesztiválunkat, ahol szeretnénk egy maximum 1000 fős olyan közönséggel találkozni, akik szívesen elhagyják velünk ebben a pár napban mindazt, amire nincsen feltétlenül szükségünk és akikkel együtt megélhetünk egy másfajta szabadságot.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló