Gasztró

Sör rajongók figyelem! Íme két klassz kaja, ami sörrel készül és brutál egyszerű!

  • Szerző:nuus
  • 2024.05.14 | 13:30

Egy kellemes meleg napon mi lehetne jobb, mint egy hideg sör? Két sör! Komolyra fordítva a szót, egy klassz, elképesztő finom vacsora, ami szintén rejt egy kis aranyszínű nedűt! Bemutatunk két klassz kaját, amik sörrel készülnek, és brutál egyszerűen elkészíthetők.

Illusztráció: freepik.com

Nem kell nagy konyhai tudás ahhoz, hogy ezeket az ételeket elkészítsd, és garantáltan lenyűgözöd majd velük a családodat vagy a barátaidat. A sör a fő hozzávaló mindkét ételben, és egyedi ízt és textúrát ad nekik.

Tudtad, hogy a sör ízesebbé teszi az ételeket, ráadásul vannak rejtett jó tulajdonságai is, például csökkenti a koleszterinszintet, segíti a tápanyagok felszívódását, emellett pedig az emésztésnek is jót tesz?! Azt pedig nem is kell mondani, hogy elég kellemes módja egy délután eltöltésének a sörözéssel, sörrel történő sütés-főzés.

Előételnek sörös queso – Remek mártogatós, amit egy kis sörrel lehet még izgalmasabbá tenni

Hozzávalók:

3,5 dl sör
20 dkg krémsajt
50 dkg reszelt sajt (cheddar)
egy paradicsom
két gerezd fokhagyma

A sajtokat, a sört és fokhagymát fokozatosan elkeverve melegítsd, míg fel nem olvadnak. Ha már folyékonnyá váltak, mehet az edénybe az aprított paradicsom, amivel tovább kevergetjük, míg teljesen homogénné nem válik a krém. Ezután hagyjuk kicsit kihűlni, és eközben előkészíthetjük a zöldség szeleteket, sült krumplit, chipset vagy akár nachot a mártogatáshoz.

 

Főételnek sörös curry-s csirke – Akkor az igazi, ha grillezéssel készül

Hozzávalók:

1 kg csirkehús (csontos combok)
2,5 dl világos sör
1,5 teáskanál só
1/2 tk fekete bors
1 tk curry
1/2 tk kömény
1 tk oregánó (szárított)
2 gerezd fokhagyma (aprítva)
1 közepes méretű vöröshagyma aprítva
1 evőkanál friss kakukkfű
1 citrom kifacsarva

Az összes összetevőt keverd össze egy nagyobb pácoló tasakban, forgasd meg, szorítsd ki a levegőt. Tedd az egészet egy tálra,és legalább két órára rakd a hűtőbe. Ha letelt az idő, vedd ki a zsákot, nyomkodd át újra, majd a combokat tedd a grillsütőre, és közepes lángon süsd át mindkét felét, nagyjából 10-10 percen keresztül. Ha nincs otthon grilled, akkor egy serpenyőben is elkészítheted, csak használj az edény fedéséhez alufóliát.

Jó étvágyat!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló