Életmód

Pucér túrázó társaságában száll szembe a Fast Fashion-nel Litkai Gergely

  • Szerző:nuus
  • 2023.05.16 | 18:18

A túlfogyasztás nem kúlfogyasztás!

A humorista, Litkai Gergely a természetben barangolva szólít fel a pazarlás és a fogyasztás visszafogására. Legújabb videójával a fast fashion ellen áll ki a stand-upos, aki a #szabadbanszabadon kezdeményezésnek köszönhetően társakat is talált akciójához.

 

Rezső például annyira komolyan veszi a fenntarthatóságot, hogy ruha nélkül indul túrázni, hiszen, ahogy Litkai Gergely is elmondja, az erdőben nem a divat a lényeg! A természetbarátok csatlakoztak a túratermékeket forgalmazó Mountex és a magyar outdoor márka, a Sandstone kezdeményezéséhez, akik közös kollekciójukkal a Levegő Munkacsoportot támogatják.

A túlfogyasztás nem kúlfogyasztás! Ezzel a jelmondattal indul a két neves hazai outdoor cég kezdeményezése, amelyhez most a humorista és környezetvédő, Litkai Gergely is csatlakozott. Túravideójában a gyenge minőségű divatcikkekkel szemben foglal állást. Több tippet is megoszt a nézőkkel arról, hogyan csökkenthetik a környezeti terhelésüket, és foghatják vissza a fogyasztásukat. Kiderül például, hogy az erdőben nincs szükség divatos darabokra, hiszen a madarakat, rovarokat nem érdekli, milyen kabátot viselnek a túrázók.  Litkai Gergely legfontosabb tanácsa, hogy mindenki csak akkor vásároljon, amikor valóban szüksége van valamire.

Lelkes természetjáró vagyok és szeretném még évek múlva is olyannak látni a gyönyörű tájakat, amilyenek most. Ehhez az kell, hogy minél többen tudatosan induljunk el túrázni

– mondta Litkai Gergely a videó kapcsán.

Igyekszem megmutatni, hogy túlfogyasztás nélkül, hosszú távú gondolkodással is ugyanolyan élmény lesz a szabadban töltött idő. Szeretném, ha minél többen csatlakoznának a #szabadbanszabadon mozgalomhoz, hiszen ezzel most kétszeresen támogathatja a jó ügyet.”

Litkai Gergely nem egyedül vág neki a természetnek, a pólóján ott lesz a #szabadbanszabadon mozgalom pucér arca, Rezső. A Mountex és a túraruházatot gyártó Sandstone, közös kollekciójának darabjai nem csak provokatív mintáikkal hívják fel a figyelmet a túlfogyasztás veszélyeire. A megvásárlásukkal bárki tehet a tisztább környezetért, hiszen a két vállalat minden eladott póló után 300 forintot ajánl fel a Levegő Munkacsoportnak. A két vállalat célja, hogy alternatívát mutassanak a túrázás és a természet szerelmeseinek, és felhívják a figyelmet a tudatos vásárlások fontosságára. Az outdoor ruházat és felszerelések szakértői szerint mindig érdemes tartós, időtálló ruhadarabokat választani, majd azokat szükség esetén javítani, így jelentősen csökkenthető az egyéni környezeti terhelés.

„Nagyon örülünk, hogy Gergő is csatlakozott a #szabadbanszabadon mozgalomhoz, hiszen jól tudjuk, milyen elhivatott természetvédő. A videójával pontosan azt mutatja meg, amire mi is felhívjuk minden vásárlónk figyelmét. Csak annyit vegyél, amennyire mindenképpen szükséged van, és válassz inkább tartós darabokat, amik egy életen át veled maradnak – mondta el Sárközy Mihály, a Mountex ügyvezetője. – A célunk, hogy minél több emberhez eljusson az üzenet, a túlfogyasztás nem kúlfogyasztás! Rezső egész májusban aktív marad, és reméljük sokan csatlakoznak még hozzá akár a pólókollekción keresztül is.”

A Mountex évek óta kiáll a szükségtelen vásárlások, a felhalmozás és a felelőtlen költekezés ellen. A vállalat üzletei évek óta zárva tartanak Black Friday napján, ilyenkor a természetben töltik az időt a munkatársak és erre buzdítják a vásárlókat is.

Litkai Gergely további tanácsai megtekinthetők a YouTube-on, a Mountex és a Sandstone közös kollekciója pedig elérhető a www.mountex.hu/szabadbanszabadon  weboldalon.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló