Külföld

Durva: a szerelmi hazudozás már új csalási kategória

  • Szerző:nuus
  • 2024.05.29 | 19:27

Kíméletlenül átvertek számtalan embert, akik a szerelemben bízva voltak jóhiszeműek. Úgy tűnik, a szerelmi hazudozás és megkárosítás lett a csalások új kategóriája.

Egyre nő azoknak a száma, akik szerelmet hazudnak másoknak, hogy így csaljanak ki tőlük pénzt. Ez a típusú bűncselekmény új rekordokat döntöget.

Egy friss angol kimutatás szerint az Egyesült Királyságban tavaly 500 milliárd forintnál nagyobb értékben károsították meg a banki ügyfeleket, és a csalások kategóriáján belül új rekordot ért el a szerelmet hazudó, úgynevezett romatikus csalások száma.

Az énpenzem.hu azt írja, hogy Angliában az előző évhez képest 17 százalékkal nőtt a csalások száma, 2020-hoz képest pedig megduplázódott az esetszám.

Egyre több ember esik bele a szerelmet hazudó csalók csapdájába – Fotó: pixabay

Figyelemreméltó az is, hogy az ilyen típusú megtévesztéseknél, amikor az áldozat azt hiszi, hogy az online partnere valóban gyengéd érzelmeket táplál irányába, nem egyszeri csalás a cél, hanem ismétlődő, hosszú időn át tartó átveréseknek lehetünk tanúi.

Átlagban több mint 10 utalás történik egy-egy ilyen szerelemnek hazudott átverés során. A UKFinance képviselői szerint az áldozatok ilyenkor nem csak anyagi, de komoly érzelmi veszteséget is elszenvednek.

(Via)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló