Életmód

Frissítő nyári italok, amiket imádni fogsz!

  • Szerző:nuus
  • 2023.06.05 | 15:00

Nincs is jobb a hűsítő italoknál a forró nyári napokon. Szerencsére ma már számos egészséges, alkoholmentes italt készíthetünk el, amik nem csak finomak, de a hidratálásban is segítenek. Mutatunk néhány fantasztikus recept a klasszikus limonádéktól egészen a zöld turmixokig.

Fotó: Pixabay
Klasszikus limonádé

Mivel mással kezdhetnénk, mint a klasszikus limonádéval? Egyszerű, könnyen elkészíthető és jól variálható receptet mutatunk:

  • 1 csésze frissen facsart citromlé
  • 1 csésze juharszirup
  • 6 csésze hideg víz
  • Jégkockák
  • Citromszeletek és mentalevelek (díszítéshez)

Egy nagy kancsóba keverd össze a citromlevet és a juharszirupot, egészen addig, amíg a szirup feloldódik, majd mehet bele a víz. Hűtés után már csak fogyasztani kell. Citromszelettel, mentalevéllel díszítheted.

Mentás limonádé
  • 1 csésze frissen facsart citromlé (kb. 6-8 citromból)
  • 1 csésze egyszerű szirup (azonos arányú cukor és víz, amíg a cukor felolvad)
  • 1 csésze hideg víz
  • 1 csésze friss mentalevelek
  • Jégkockák
  • Citromszeletek és mentalevelek (díszítéshez)

A citromlé, a szirup, a víz és a mentelevél mehet a turmixgépbe, ha simára turmixolyad utána már csak át kell szűrni egy kancsóba. Hűtés után már csak fogyasztani kell. Citromszelettel, mentalevéllel díszítheted.

Eperlimonádé
  • 1 csésze frissen facsart citromlé (kb. 6-8 citromból)
  • 1 csésze friss eperpüré
  • 1 csésze szirup szirup (azonos arányú cukor és víz)
  • 6 csésze hideg víz
  • Jégkockák
  • Citromszeletek és eper szeletek (díszítéshez)

Keverd össze a citromlevet, az eperpürét, a szirupot és a vizet egy kancsóba. Hűtés után tálald jéggel, citromszeletekkel és eper szeletekkel díszítve.

Agua Frescas

Az agua frescas egy hagyományos mexikói ital, amely egy vagy több gyümölcsből, gabonafélékből, virágokból vagy magvakból készül, cukorral és vízzel keverve. Ebben a receptben görögdinnyét fogunk használni, de bátran kísérletezhetsz más gyümölcsökkel, például mangóval vagy ananásszal.

  • 4 csésze kockára vágott görögdinnye
  • 2 csésze víz
  • 1/4 csésze limelé
  • 1/4 csésze agavé szirup
  • Jégkockák
  • Limeszeletek és mentalevelek (díszítéshez)

A kockára vágott görögdinnyét, a vizet, a lime levet és a szirupot tedd egy turmixgépbe, majd turmixalt addig, amíg már nem lesz darabos. Szűrd át egy kancsóba, hűtés után pedig már fogyasztható is. Tálald jéggel, limekarikával és mentalevelekkel díszítve.

Zöldlé
  • 1 zöld alma, felkockázva
  • 1 uborka, felkockázva
  • 2 csésze friss spenót
  • 1/2 csésze friss mentalevelek
  • 1/4 csésze citromlé
  • 1/4 csésze méz
  • 2 csésze hideg víz
  • Jégkockák
  • Uborkaszeletek és mentalevelek (díszítéshez)

Tedd a felkockázott zöld almát, uborkát, friss spenótot, mentaleveleket, citromlevet és mézet egy turmixgépbe. Turmixold addig, amíg már nem lesz darabos. Adj hozzá hideg vizet és turmixold át újra, ezután szűrd át egy kancsóba. Hűtés után már mehet is a díszítés.

Uborkás mentalemonádé
  • 4 csésze hideg víz
  • 1 csésze citromlé
  • 1/2 csésze agavé szirup
  • 1 uborka, szeletelve
  • 1/4 csésze friss mentalevelek
  • Jégkockák
  • Citromszeletek és mentalevelek (díszítéshez)

Keverd össze alaposan a hideg vizet, a citromlevet, az agavé szirupot, a szeletelt uborkát és friss mentaleveleket egy nagy kancsóban. Hűtés után pedig bátran kisérletezhetsz a díszítéssel.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló