Életmód

5 dolog, amit beléd vertek az iskolában, de közben kiderült, hogy nem igazak

  • Szerző:nuus
  • 2017.06.15 | 06:40

Azt már majdnem mindenki tudja, hogy amióta megszerezted az érettségit, a Plútó már nem számít bolygónak. Itt van azonban öt olyan dolog, amit lehet, hogy még mindig rosszul tudtál.

Forrás: pixabay.com/Tomasz_Mikolajczyk CC0

A gyémánt a legkeményebb anyag

Mekkora kamu! A legkeményebb anyag megtisztelő címét a nanoszintről felépített cubic bór-nitrid. A gyémántnál 58 százalékkal durvább nyomásnak is ellen tud állni. Elkészítéséhez azonban egy vulkánkitöréshez hasonlító nyomás és hőmérséklet szükséges.

via GIPHY

Az egyiptomi piramisokat zsidó rabszolgák építették

Sokat, nagyon sokat szemétkedtek a fáraók Izrael népével, de mondjuk a piramisok építése nem tartozott közéje. A piramisok jóval korábban épültek, s a kedves vezető a saját népét vezényelte ki a nagyszabású beruházáshoz. A legújabb ásatások során előkerült leletek ezt támasztják alá, illetve azt is, hogy az építőknek legalább egy része jól megfizetett munkás volt.

via GIPHY

Egy tetszőleges papírlapot maximum hétszer lehet meghajtani

2012-ben amerikai középiskolások csoportja új rekordot állított fel, és csaknem a dupla annyiszor, 13-szor sikerült félbehajtaniuk ugyanazt a papírdarabot. Igaz, jó sokan kellettek hozzá.

via GIPHY

A kínai Nagy Fal az egyetlen emberi kéz alkotta építmény, ami az űrből is látható szabad szemmel

Aha, sohanapján kiskedden. Van ugyan néhány olyan emberi kéz alkotta építmény, ami látható az űrből, de mondjuk a Nagy Fal nem tartozik közéjük. Ezt még az első kínai asztronauták is megerősítették népük nagy bánatára.

via GIPHY

A salemi boszorkányokat máglyán égették meg

Hátborzongató, de nem igaz. A puritánok nagyon gáz arcok voltak, és ráadásul ártatlan embereket öltek meg határtalan ostobaságukban, de mégsem voltak annyira gyökerek, mint az európai inkvizíció jeles képviselői. Új-Anglia első telepesei a brit jogrend szerint jártak el még a világ végén is, így a megvádolt és elítélt nőket akasztással végezték ki. A dolog azért is érthetetlen, mert Arthur Miller híres drámájában következetesen akasztásról ír.

via GIPHY

 

Forrás: Pixabay/Tomasz_Mikolajczyk CC0


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló