Életmód

5+1 jel, amiből kiderül, hogy már itt az ideje kilépni a kapcsolatból!

  • Szerző:nuus
  • 2021.06.22 | 13:18

A pozitív kapcsolatok boldoggá tehetnek, a negatív emberek viszont ellophatják a boldogságod és tönkretehetnek. Íme 5+1 jel, ami megmutatja, ha ki kell lépned egy kapcsolatból.

Gyűjtsd magad köré azokat az embereket, akik szeretnek és elfogadnak téged olyannak, amilyen vagy. Ez az első, legegyszerűbb és legfontosabb lépés egy boldog és teljes élet felé.

Sad millennial lovers after quarrel fight ignoring avoiding sex in bed, frustrated man and woman not talking feeling offended or stubborn, unhappy married couple and sexual problems concept

1. Úgy érzed, hogy csak te vagy az egyetlen aki figyelmet, szeretetet ad.

Bármilyen kapcsolatról beszéljünk, mindegyik két emberen áll. Adsz valamit, cserébe pedig kapsz is. Ha te vagy az egyetlen aki ad, ad és ad, de cserébe semmit nem kap, akkor egyedül vagy a kapcsolatban.

A figyelmed, a szereteted és az időd is potyára vesztegeted valamiért, ami nem létezik.

2. Nem számít a véleményed és a nézeteid

Az ember egy társas lény. Szeretünk részt venni, hasznosak lenni, megosztani, együttműködni. Nemcsak szeretjük ezeket a dolgokat, de szükségünk is van rá. Ha a másik fél nem hallgat a véleményedre, az észrevételeidre, az hatalmas probléma. Ezért ha úgy érzed, hogy nem vagy hasznos, nem tudsz érvényesülni, akkor ideje lépned.

3. Kimerült vagy, mert a kapcsolat tönkretesz

Néhány kapcsolatot érdemes inkább elengedni. Ha megteszel mindent, hogy jobb legyen, de ez semmit nem ér, akkor talán itt az ideje, hogy továbblépj.

Mindenki megérdemli a stabilitást, kényelmet és biztonságot.

Lehet, hogy nem a te hibád, sőt lehet, hogy nem is a másik személy a hibás. Egyszerűen nem működik a kémia. Ne feledd, hogy két csodálatos egyén nem mindig tud egy csodás kapcsolatot alkotni. Mindazonáltal mindketten megérdemlitek, hogy békében és harmóniában éljetek.

4. Nem fogad el olyannak, amilyen vagy.

Arra törekszel, hogy tökéletes légy, mert nem érzed, hogy szeretnének. Ha úgy érzed, hogy szeretnek, akkor el is fogadtak téged olyannak, amilyen vagy. A hibáid és a tökéletlenségeid tolerálva vannak. A szeretet ugyanis vakká tesz minket, jó okból kifolyólag:

senki sem tökéletes.

Ha valaki folyamatosan csak változtatni szeretne rajtad, anélkül, hogy dicsérne, akkor az illető valójában nem lát téged és nem fogad el olyannak, amilyen vagy.

5. Belefulladsz abba, hogy kielégítsd a másik személy minden kívánságát.

Az önzetlen viselkedés az élet egyik legmagasabb szintű élményét nyújtja egészen addig amíg nem őrülsz bele abba, hogy más emberek szükségleteit elégítsd ki, háttérbe helyezve a saját érdekeid és szükségleteid.

Azt már mondtuk, hogy egy kapcsolat mindig kétirányú utca.

+1. Nem működnek az együttlétetek

Sokan úgy gondolják, hogy jobb egy boldogtalan kapcsolatban élni, mint egyedül. Ha egy kapcsolatban az elején minden rendben volt, ám már a kínos távolságtartás jellemzi az együttléteket, akkor emiatt könnyen elveszítheted az önbecsülésed és az önbizalmad, pedig azt neked kell építened és fejlesztened.

Jobbat érdemelsz annál, hogy kompromisszumot kelljen kötnöd.

A te boldogságod és a te jó léted, ugyanolyan fontos, mint a társadé.

Ha egy kapcsolat véget ér és itt teljesen lényegtelen ki lépett ki belőle úgy érezheted, hogy hibát követtél el és az életed kilátástalan. Ezért hagy időt a gyászra és az elengedésre. Függetlenül attól, hogy melyik oldalon vagy, veszítesz valamit.

Ha mást nem, akkor az álmod veszíted el.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Életmód
Lehetsz csinos pénz nélkül is!
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.