Életmód

Forradalmi magyar megoldás a műanyagszennyezés ellen, így menthetjük a jövőnket

 • Szerző:nuus
 • 2024.07.09 | 12:00

Az alumínium csomagolás a fenntarthatóság mellett a víz gyors lehűlését is garantálja. Igaz, nem csak környezetünket, de az egészségünket is megszabadíthatjuk az egyre több gondot okozó mikroműanyagok káros hatásaitól, valamint a PET-palackok gyártásához is gyakran használt BPA adalékanyagtól.

Egy új, alumíniumdobozos vízzel venné fel a harcot a műanyagszennyezés ellen a Hell Energy, amivel nem csak környezetünket, de az egészségünket is megszabadíthatjuk az egyre több gondot okozó mikroműanyagok káros hatásaitól, valamint a PET-palackok gyártásához is gyakran használt BPA adalékanyagtól – írja a tenyek.hu.

műanyagszennyezés
Új alumíniumdobozos vízzel venné fel a harcot a műanyagszennyezés ellen a Hell Energy/Fotó: 123rf.com

A márka forradalmi újítása mellé a világhírű színésznő, Eva Mendes is beállt, olyannyira, hogy Ryan Gosling felesége a filmezéstől való visszavonulása ellenére reklámszerepet is vállalt a magyar termék kedvéért.

A kubai-amerikai származású színésznő köztudottan odafigyel az egészségére, naponta sportol, hidratál és az életéből már teljesen kiiktatta a műanyagokat, és éppen ezért mondott igent a felkérésre, a Floewater csomagolása ugyanis végtelenszer újrahasznosítható, így talán örökre el lehet majd felejteni a műanyag palackokat. Emellett természetesen még számos előnye van az alumíniumdobozos víznek a PET-palackos termékekkel szemben, amik hozzájárulnak ahhoz, hogy ezek egyre népszerűbbé váljanak a környezettudatos fogyasztók körében.

Eva Mendes
A márka forradalmi újítása mellé a világhírű színésznő, Eva Mendes is beállt/Fotó: Hell
 1. Szennyeződések eltávolítása: A tisztított víz több lépéses tisztítási folyamaton megy keresztül, amely eltávolítja a szennyeződéseket, baktériumokat, vírusokat, nehézfémeket és egyéb káros anyagokat. Ez különösen fontos lehet olyan területeken, ahol a természetes vízforrások szennyezettek.
 2. Egységes minőség: A tisztítási folyamat révén a tisztított víz minősége és íze állandó, függetlenül a forrásvíz változásaitól. Ez különösen hasznos lehet azok számára, akik állandó ízű és minőségű vizet keresnek.
 3. Környezetbarát csomagolás:Az alumíniumdobozok könnyebben és hatékonyabban újrahasznosíthatók, mint a műanyag palackok. Az alumínium újrahasznosítása kevesebb energiát igényel, és az anyag végtelenül újrahasznosítható anélkül, hogy veszítene minőségéből.
 4. Csökkentett műanyagszennyezés: Az alumíniumdobozok használata segít csökkenteni a műanyaghulladék mennyiségét, amely gyakran kerül az óceánokba és a környezetbe, súlyosan károsítva az ökoszisztémákat.
 5. Hosszabb eltarthatóság:Az alumíniumdobozok jobban védik a vizet a fénytől és az oxigéntől, ami hozzájárulhat a hosszabb eltarthatósági időhöz és a jobb ízmegőrzéshez.
 6. Biztonság és tartósság: Az alumíniumdobozok kevésbé hajlamosak a szivárgásra és törésre, mint a műanyag palackok. Ezen kívül nem tartalmaznak olyan vegyi anyagokat, mint a BPA, amely gyakran megtalálható a műanyag palackokban.
 7. Hűtési tulajdonságok:Az alumíniumdobozok gyorsabban lehűlnek, mint a műanyag palackok, így a víz gyorsabban eléri a kívánt hőmérsékletet.
 8. Esztétikai és márkaérték: Az alumíniumdobozok prémium megjelenést és érzést biztosíthatnak, ami vonzóbbá teheti a terméket a fogyasztók számára. Az újrahasznosítható csomagolás szintén pozitív képet alakíthat ki a márkáról.
 9. Fenntarthatósági előnyök: Az alumíniumdobozok használata hozzájárulhat a fenntarthatóbb életmódhoz és a környezettudatos fogyasztói szokások kialakulásához, amely egyre fontosabbá válik a globális környezeti kihívások közepette.

Ezek az előnyök hozzájárulnak ahhoz, hogy az alumíniumdobozos tisztított víz egyre népszerűbbé váljon a környezettudatos fogyasztók körében.

(via)

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló