Életmód

10 zöldség a kiskertbe, amivel még érdemes próbálkozni augusztusban

  • Szerző:nuus
  • 2023.08.08 | 13:18

Cikkünkben bemutatunk tíz olyan zöldséget, amelyet augusztusban sem késő ültetni és vetni, kontinentális éghajlaton. Ezekkel a növényekkel könnyű dolgod lesz, és sok finom, friss zöldséget szüretelhetsz majd, mire az első fagyok megérkeznek. 

Sárgarépa

A sárgarépát még augusztusban is érdemes ültetni, mivel az enyhe éghajlati körülmények ideálisak számára. Ügyelj arra, hogy mélyre ültesd el a magokat, és rendszeresen locsold meg a fiatal növényeket, hogy megfelelően fejlődjenek. Kezdő kertészek is bátran próbálkozhatnak vele. A répa is jól érzi magát az augusztusi, majd szeptemberi időjárásban. Fűszerekkel keverve is ültetheted, a tápanyagban gazdag talajt kedveli. Rendszeres gyomlálással és öntözéssel a kezdő kertészek is szép eredményeket érhetnek el vele.

Hagyma

A hagyma egy viszonylag ellenálló növény, és számos fajtája van, amelyek jól bírják a melegebb időjárást és az enyhe éghajlatot. Fontos azonban néhány dologra odafigyelni, hogy sikeresen termeszthessük a hagymát az augusztusi ültetés során. Olyan hagymafajtát válassz, amely alkalmas az augusztusi ültetésre és jól viseli a melegebb éghajlatot. Például a vöröshagyma vagy az újhagyma ilyen fajták közé tartozik.

Saláta

A magokat a hónap közepén, végén ültesd, mire kikelnek, kicsit csökken a hőség. Az augusztusi salátát helyezd árnyékosabb részre, mivel a nyári hőségben hamar felmagzik vagy megfonnyadhat. A rendszeres öntözés segít abban, hogy friss és ropogós zöldséget szüretelhessünk ősszel, sőt: akár egészen decemberig.

Brokkoli

A brokkoli még augusztusban is ültethető, de figyelj rá, hogy az ültetést megelőzően lazítsd fel a talajt. A növény számára fontos a jó vízellátás és a rendszeres tápanyag-utánpótlás. Kezdő kertészek is próbálkozhatnak, ha figyelnek a megfelelő gondozásra.

Karalábé

A karalábé meglepően ellenálló és könnyen termeszthető növény. Ültetés előtt lazítsd fel a talajt, és rendszeresen öntözd meg. Bátran próbálkozz vele, ha kezdő kertész vagy!

Spenót

A spenótot ültesd napos vagy félárnyékos helyre, mivel a túl erős napsugárzás károsíthatja. Rendszeresen öntözd és trágyázd megfelelően a növényt. A spenóttal kezdő kertészek is könnyen boldogulhatnak. Egészen decemberig termeszthető.

Zöldbab

A zöldbab termesztése egyszerű, és a növény jól bírja a kontinentális éghajlatot, és örül annak, ha nincs már akkora hőség. Ültetés előtt előkészítsd a talajt, és figyelj arra, hogy a növények mindig megfelelő támaszt kapjanak a növekedés során.

Cukkini

A cukkini igénytelen növény, amely jól érzi magát a melegben és a jó vízellátású talajban, de egészen a fagyok beálltáig megmarad. Rendszeres locsolással és tápanyag-utánpótlással biztosíthatod a sikeres termést. Kezdő kertészek számára is könnyen termeszthető.

Padlizsán

A padlizsán kiváló választás az augusztusi ültetéshez. A meleg és napos kertet kedveli, a megfelelő gondozással és öntözéssel gyorsan szép termést hozhat. Kezdő kertészeknek is ajánlott kipróbálni.

Kukorica

A kukorica termesztése bár kihívást jelenthet, de megéri megpróbálkozni vele. A meleg és párás környezetet kedveli, és fontos, hogy egymás mellé ültesd, hogy a beporzás hatékony legyen. Tapasztaltabb kertészeknek ajánlott.

Összességében tehát az augusztus kiváló időszak az újabb zöldségek ültetésére, amelyek egész ősszel és a tél első felében bőséges terméssel látnak el minket.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Bulvár
Meghalt Szirtes András
  • szerző:nuus
  • 2023. 09. 29.