Életmód

Minden negyedik ember túl kövérnek érzi magát a szexhez

  • Szerző:nuus
  • 2017.09.11 | 07:22

Rengetegen szoronganak extra kilóik miatt egy friss brit felmérés szerint, minden negyedik ember pedig egyenesen amiatt szorong, hogy túl kövér ahhoz, hogy szexeljen...

A megkérdezettek 57 százaléka pocsékul érzi magát a túlsúlya miatt, 52 százalék egyszerűen csak veszít az önbizalmából, ha hízik, míg 24 százalék egyenesen úgy véli, kövér(ebb)en senki sem kívánhatja őt meg.

Dr Sally Norton, a brit NHS szakembere szerint elég néhány egyszerű dolgon változtatni ahhoz, hogy megszabaduljunk a túlsúlytól, és újra magabiztosnak érezzük magunkat a hálószobában. Érdemes kerülni a készételeket és több vizet inni, de az is segít, ha kisebb tányérról falatozunk, ezért elhisszük, hogy többet ettünk. Hasznos továbbá, ha többet alszunk, továbbá Norton szerint a cukor is könnyedén mérsékelhető, sőt: akár teljesen ki is iktatható étrendünkből.

A szakember szerint hiába esik át a legtöbb brit a jojó-diéta minden fázisán, mégis teltebb az átlagember, mint évtizedekkel ezelőtt. A hízással pedig nem csak a szex terén csökken az önbizalom, de a diabétesz kockázata is magasabb, nem is beszélve a szív- és érrendszeri betegségek esélyéről.

Nyitókép: pixabay.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.