Életmód

Szinte hihetetlen, de ezen stresszelnek a legtöbbet a házas nők

  • Szerző:nuus
  • 2022.10.02 | 12:18

Mondhatnák, hogy meglepő a kutatás eredménye, de ha jobban belegondolunk… Az eredmény ugyanis az lett, hogy a házasságban élő családanyák a legtöbbet a férjük miatt idegeskednek.

Egy friss kutatás azt vizsgálta, hogy a házasságban élő nők min stresszelnek a legtöbbet. Fontos, hogy házasságban legyenek, hiszen más a szinglik, és más egy párkapcsolatban élő nő baja is. Na, de azok, akik feleségként és családanyaként is teljesítenek, nekik tényleg van okuk fejfájásra.

A kutatás szerint egy nő életében a legtöbb stresszt a férje okozza: a felmérésben résztvevő nők közel fele azt mondta, hogy a gyerekeik miatt nem idegeskednek annyit, mint a párjuk miatt. Ennek legfőbb oka, hogy egy statisztikai átlag szerint a legtöbb férfi 43 éves koráig úgy viselkedik, mint egy gyerek. Vagyis nem annyira apaként és férjként tekint rá a nő, hanem egy újabb „baj” forrásaként.

Az is kiderült a kutatásból, hogy minden ötödik édesanya úgy érzi, nem kap elég segítséget a férjétől a házimunkában, ami jelentős mértékben növeli a stressz érzetét. És, akkor még ott van a bevásárlás, a gyereknevelés, a számlák befizetése. Sokszor az is probléma, hogy ezekből a férj nem veszi ki a részét, intézze a nő, ő a „pénzügyes”.

Csakhogy ezt sem bírja mindenki. A legjobb a feladatokat megbeszélni, és szétosztani, és egy kicsit lehet a férjet is nevelni, épp annyira, hogy még ne vegye észre, de a változás viszont hasznos legyen.

Forrás: Napidoktor.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Horoszkóp
Horoszkóp 2024. május 20.
  • szerző:nuus
  • 2024. 05. 20.