Életmód

Magány ellen a robot sem használ?

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.12 | 19:01

Egyre több ember munkáját végzik robotok, és már kísérleteznek is azzal, hogy az ápolókat is gépek helyettesítsék. Egy segélyszervezet most egy remekül sikerült videóval mutatja meg, hogy ez miért nem jó.

Általánossá kezd válni, hogy mesterséges intelligencia végezzen el emberi feladatokat. Japánban évek óta cuki bébifókák derítik jókedvre a betegeket, ugyanezt a technológiát már az Egyesült Királyságban is tesztelik.

Franciaországban és Japánban felmérést végeztek az emberek robotokhoz fűződő viszonyáról. A japánok 88, a franciák 60 százaléka gondolta úgy, hogy segítség lenne számukra egy robot a napi teendők elvégzésében. Viszont összesen 62 százalékuk mondta azt, hogy egy gép nem tudná legyőzni a magányosságukat – derül ki az Adweek cikkéből.

Remekül bizonyítja az alábbi videó, hogy tényleg nem oké arra törekedni, hogy mindent átadjunk a gépeknek:

A gyanúsan bájosan induló kisfilm nyitó képsorában látható idős hölgy, Claudine meghitten táncol a nappalijában robotápolójával, Bennel. Mindaddig nincs is probléma, amíg a robot megtáncoltatja, elviszi a reggelit és bekapcsolja a TV-t. A videó azonban bemutatja, hogy miközben a nő maga elé mered reggel az ágyban, Ben idegesítően szólítgatja, majd bejelenti neki, hogy mivel nem kommunikált vele eleget, szólt az orvosának.

A videó valójában egy kampány, arra hívnák fel vele a figyelmet, hogy nem jó irány, ha robotok foglalkoznak beteg vagy elmagányosodott emberekkel. „Csak emberi lények képesek segíteni a magány leküzdésében” – olvasható a videó végén.

(Nyitókép: YouTube/SSVP France)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló