Életmód

Ebben az európai országban teljesen legális lesz a fű

  • Szerző:nuus
  • 2021.10.23 | 09:30

És nem, nem Hollandiában lesz legális a marihuána, hanem Luxemburgban.

A dúsgazdag Luxemburg Európában elsőként legalizálja a marihuána termesztését, illetve használatát. A döntés célja, hogy megkíméljék a fogyasztókat a feketepiacon tevékenykedő bűnözői köröktől – írja a Guardian. Ezentúl, ha 18 évnél idősebb vagy és Luxemburgban élsz, akkor saját magadnak legfeljebb négy tő kannabisznövényt nevelgethetsz teljes nyugalomban.

Legális lesz a vetőmagok kereskedelme is

a növényben lévő tetrahidrokannabinol (THC) mennyiségétől és aktív hatóanyag-tartalmától függetlenül. A magokat boltokban is lehet majd kapni, sőt a behozataluk és online kereskedelmük is legális lesz. A luxemburgi kormány rájött, hogy tiltással nem lehet megakadályozni a fogyasztást. Reményeik szerint az államilag szabályozott termelés és forgalmazás biztosítja a termék minőségét. Az értékesítésből származó bevételeket a függőség széles körű megelőzésére, oktatásra és egészségügyi ellátására fordítják. Azért ezentúl is tilos lesz közterületen marihuánát szívni, illetve szállítani. És persze értelemszerűen tilos lesz a kereskedés is: de hát

ki akarna vadidegentől, kapualjban sört venni, ha van a boltban is?

Tilos az ingyenes átadás is, de a három grammnál kisebb mennyiség szállítása és fogyasztása a jövőben már csak szabálysértés lesz. Kanada, Uruguay és tizenegy amerikai állam után így Luxemburg lesz az első európai ország, ahol minden módon legális lesz a kannabisz fogyasztása. A fű birtoklása és terjesztése  technikailag még Hollandiában is illegális. Ott „csupán” dekriminalizáció van. Tehát ha valaki rekreációs célból teker egy spanglit, azt nem büntetik meg.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.