Érdekes

Tudósok javasolják: ne termessz marihuánát beltéren, ha óvni akarod a környezeted

  • Szerző:nuus
  • 2021.03.12 | 16:48

Persze alternatív megoldásokat is javasoltak.

A Coloradói Állami Egyetem kutatócsoportja kiderítette, hogy beltéri termesztéskor egy kilogramm szárított kendervirágzat előállítása 2283-5184 kilogramm szén-dioxid kibocsátásával jár a helyi éghajlati és egyéb feltételektől függően. Colorado államban például a kannabisz beltéri termesztése 1,7 százalékkal járul hozzá az üvegházhatású gázok kibocsátásához, vagyis hasonló hányaddal, mint a szénbányászat.

A beltéri kannabisztermelés rendkívül nagy energiaigénnyel jár, mert sok áramot fogyaszt a fűtés, a szellőztetés, a légkondicionálás, a növekedésserkentő lámpák használata, amelynek káros ökológiai hatását tovább súlyosbítja a növekedést serkentő plusz szén-dioxid alkalmazása. A kannabiszból 0,1 gramm – egy marihuánás cigaretta egyharmadához elegendő mennyiség – beltéri előállítása sokkal nagyobb mértékben járul hozzá az emisszióhoz, mint egy pohár söré, boré vagy tömény szeszé, egy csésze kávéé vagy egy szál cigarettáé.

A coloradói egyetem kutatói szerint a marihuánát legalizáló államoknak a szabadföldi vagy üvegházi termesztést kellene ösztönözniük, amivel drasztikusan csökkenteni lehet a környezetterhelést.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló