Életmód

Ennél menőbb órát nem látsz idén, így hajt fejet Roger Dubuis a neon előtt

  • Szerző:nuus
  • 2020.12.02 | 12:18

Roger Dubuistól nem idegen, hogy merész, merész órákat készítsen azáltal, hogy ötvözi az élvonalbeli horológiai tudományt egyedi tervezési ötletekkel.

Ismerje meg a Roger Dubuis Excalibur Blacklight-ot, egy hihetetlen modellt, amely tiszteleg Ázsia legnagyobb városai előtt, mint Hong Kong, Szingapúr és Peking. Ezek a nagy metropoliszok teljesen átalakulnak, amikor a nap lenyugszik, és a városkép milliói fényes, élénk neonfénnyel világít.

Az Excalibur Blacklight egyedülálló kialakításával megragadja e nagyvárosok szellemét, amely hasonló módon halad át a nappal és az éjszaka határán. A felismerhető, finom tónusokban fürdő, tompított, méltóságteljes karaktert árasztó Roger Dubuis-forma játékos darabká alakul át, és önmagát egyfajta túlvilági színek kaleidoszkópos megjelenésébe burkolja.

Az Excalibur Blacklight az RD820SQ kaliberű automatikus szerkezetre épül. Azonban kristályos UV-reaktív zafír mikro-szerkezetek szövedéke borítja be a szerkezetet. A sötétben az egész óra élénk színekkel csillog, mint a neonfényes városok.

A remekmű elkészítéséhez Roger Dubuis összefogott a város egyik utolsó neonmesterével, Wu Chi Kai-val.

A neonművészet nyilvánvalóan valami nagyon közel áll a szívemhez, és ez adja Hongkong ízét és nagyvárosi érzését. A neon művészete szintén odafigyelést igényel a részletekre, a tapasztalatokra és a kivitelezésre s olyan képességekre mint a jellem, amelyeket tisztelek Roger Dubuis órásmesterében.

– mondta Wu.

Neongyártóként igazán értékelni tudom, hogy Roger Dubuis hogyan használta ezt a különleges művészetet és technikát az Excalibur Blacklight életre hívására. A limitált időmérő csak nyolc példára korlátozódik. Az árképzésről egyelőre nincs hír, de ismerve a márkát, el tudjuk képzelni.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló