Életmód

Tudósok igazolták: a szerelem tényleg hizlal

  • Szerző:nuus
  • 2017.12.04 | 18:13

Egy átlagos pár kapcsolata első hét évében kb. 6,5 kilogrammot hízik, főként a komfortzónának számító harmadik év után szalad meg a mérleg. Amikor a nő hízni kezd, az esetek felében a férfire is gyorsan felszaladnak a kilók.

Egy friss kutatás szerint nem csupán városi legenda, hogy a párkapcsolat hatására hízik az ember, átlagosan évi 1,8 kilóval mutat többet a mérleg azok alatt, akik boldog szerelemben élnek. Érdekes módon azonban nem a mézeshetek fázisában gömbölyödnek a párok – ebben az időszakban csupán 18 százalék számolt be extra kilókról -, hanem a harmadik évtől kezdődik a súlygyarapodás.

A párok kétharmada (62 százalék) közösen hízik: ez azt jelenti, hogy az egyik fél hízni kezd, és a másik átveszi a rossz szokásait, és onnantól egyszerre gyarapodnak. Csábító ugyanis a korábbi könny saláta-vacsorákat steakre és nehéz vörösborokra cserélni. A megkérdezett nők több mint fele (54 százalék) állítja, hogy azért kezdett hízni, mert a párja is elhagyta magát, míg a férfiak 28 százaléka számolt be erről.

Kiderült az is, hogy a párok nem csak együtt híznak, de fogyni is közösen szoktak, ha végre rászánják magukat. A megkérdezettek több mint 56 százaléka közösen kezdett diétázni és mozogni, amikor úgy döntöttek, hogy elég volt a plusz kilókból.

A kutatás során a Forzadiet.com nevű brit fogyókúrás termékeket gyártó cég 1000 párt kérdezett étkezési szokásairól és a súlygyarapodás mértékéről. A céget vezető Lee Smith szerint a változás oka az, hogy a szerelmes emberek a komfortzónában úgy érzik, hogy nyugodtan elengedhetik magukat, ezért aztán hízni kezdenek.

Nyitókép: pixabay.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló