Életmód

Hogy mentsük el a Tinder-randijaink számát?

  • Szerző:nuus
  • 2016.12.11 | 16:02

Minden Tinderező tudja, hogy nem jó stratégia egy kapura játszani, ha igazán hatékonyan akarjuk használni az app adta lehetőségeket, kőkeményen kell egyszerre több emberrel csetelni és találkozgatni. Ennek az etikusságával most nem foglalkozunk, sokkal nagyobb baj az, hogy így nehéz megkülönböztetni a két Évát vagy Ádámot, akikkel éppen beszélgetünk-találkozgatunk.

A Verge újságírója felháborodott azon, hogy a pasi, akivel Tinderen keresztül ismerkedett meg, sushis emojiként mentette el a számát. Talán van is ebben valami, de a pasit is megértjük, mert ha egyszerre 15 Tinder-match telefonszámát kell elmenteni, és mindet fel is szeretnénk hívni (vagy látni, ha ők hívnak minket), akkor valamilyen megkülönböztető jelzést muszáj adnunk nekik.

Ennek apropóján a Verge munkatársa körbekérdezte az ismerőseit, hogy azok milyen módszerrel mentik el a Tinderen vagy más randiappon szerzett ismerőseik számát. Öt fő kategória rajzolódott ki, fontossági sorrendben a következők:

1. Józsi Tinder-Mari Tinder

Ugyanúgy, ahogy az Oszkár-sofőreinket vagy azt, aki az apróhirdetésünk miatt felhívott a konyhabútorral kapcsolatban, a Tinder-matcheket is el lehet menteni így. Egyből bevillan, hogy kire kell gondolni, csak akkor lehet baj, ha akkora spíler vagy, hogy egyszerre három, egyező keresztnevű kiszemelted van. Ha úgy érzed, hogy Józsi Tindert átneveznéd Józsimra, akkor már az is biztos, hogy kiírhatjátok Facebookra is, hogy jártok.

Kép: Chip Somodevilla/Getty Images
Kép: Chip Somodevilla/Getty Images

2. Becenéven elmenteni

Tökéletes módszer, ha lazán kezeled a dolgokat, vagy egyáltalán nem is veszed komolyan a randit. Hobbit, külső és belső tulajdonságot is hozzárendelhetsz bárkihez: legyen az a Kosaras Nyomulós, az Ijesztő Pattanásos Gyerek, vagy a Második Napon Szerelmet Vallott és Azóta Zaklat, ha éppen ez jut róla eszedbe.

3. El sem menteni a számát

Minek elmenteni addig valakinek a számát, amíg szó sincs igazi ismerkedésről és rendszeresebb találkozásokról? – vetődhet fel a kérdés. A Verge több megkérdezettje esik ebbe a kategóriába – amíg nem biztosak abban, hogy van értelme számot cserélni, inkább meg sem teszik.

4. Csak a keresztnevén azonosítani

Nem ajánlott azoknak, akik gyakran váltogatják a telefonjukat, vagy olyan kiszemeltnél, akinek elterjedt neve van. Itt van egy rossz példa: Ágiként mented el a Tinder-matched, aztán befeszülsz, amikor felhívnád, mert nem tudod, hogy pontosan melyik az ő száma, mert az előző barátnőd ugyanilyen néven van benne a telefonodban.

Kép: 9GAG
Kép: 9GAG

5. A teljes név

Manapság sokan féltik jogosan a személyes adataikat, ami lehet akár egy vezetéknév is. Akinek van online élete a saját személyazonosságával, arról néhány kereséssel információk tömkelege derülhet ki, aztán csak úgy hullanak a csontvázak a szekrényből. Aki nem akar titkolózni, nincs féltenivalója és nem a felesége megcsalására használja a Tindert, annak ez a módszer szinte veszélytelen.

Aki viszont igazi szívtelen dög, és csak az a célja, hogy minél több strigulát szedjen össze magának, nos, ő jobban teszi, ha nincs (vagy legalábbis álnéven) fent Facebookon, rendszeresen ráguglizik magára, hogy meggyőződjön a nyomok eltávolításáról, és az albérletére nem írja ki a saját nevét. Mindenki el tudja dönteni, hogy miért lépett fel Tinderre, ez alapján kell mérlegelni, hogy a fentiek közül melyik módszer a megfelelő.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló