Életmód

Ingyenesen elérhető hangoskönyvvel támogatja a gyerekek lelki fejlődését a Marslakócskák

  • Szerző:nuus
  • 2023.12.13 | 14:48

A lelki és mentális fejlődés szempontjából a közös családi pillanatoknak, a képzelőerő szárnyalásának és a mesemondás rítusának lehet óriási szerepe.

A vitaminok és ásványi anyagok elengedhetetlenek a legkisebbek fizikai fejlődéséhez és testi egészségének megőrzéséhez, a lelki és mentális fejlődés szempontjából azonban a közös családi pillanatoknak, a képzelőerő szárnyalásának és a mesemondás rítusának lehet óriási szerepe. A Marslakócskák ez utóbbihoz is szeretne hozzájárulni, ezért ingyen elérhető hangoskönyvvel kedveskedik a gyerekeknek a korán sötétedő napokon.

Október 11-én indított Facebook oldalán sorozatos formában egy különleges mesét a Marslakócskák gyerekvitamin. A hetente kétszer jelentkező történet cselekményét a kommenteken keresztül az olvasók is alakíthatták, december 12-én azonban véget ért az űrutazók kalandja. A teljes mese pedig most hangoskönyv formájában is ingyenesen elérhetővé vált.

A meseolvasás és történetmesélés meghatározó szerepet játszik a gyerekek mentális és kognitív fejlődése szempontjából: a hallott történetek erősítik a gyerekek képzelőerejét, segítenek csökkenteni a szorongást, fejlesztik a szókincset, a fluid gondolkodást és a beleérző képességet.

A hűvösebb napokon, amikor korán sötétedik, kevesebb időt tudnak a szabadban és a napfényben tölteni, fokozottan szükségük lehet az immunrendszer megfelelő működéséhez hozzájáruló vitaminok pótlására. Legalább ilyen fontos azonban az is, hogy olyan programokat találjunk, amelyek a sötét, esős délutánokba egy kis vidámságot hoznak. Az olvasás, mesemondás és -hallgatás erre tökéletes megoldás lehet, amely a gyermekek érzelmi és értelmi fejlődéséhez is hozzájárul.

Kutatások szerint azok a kisgyermekek, akiknek a szüleik naponta olvasnak, legalább 290 000-rel több szóval találkoznak, mire óvodába kerülnek, mint azok a gyerekek, akiknek nem olvasnak rendszeresen. A történetek emellett segítenek a gyerekeknek saját és mások érzelmeinek megértésében és feldolgozásában, miközben a képzelet segítségével bárhová elrepíthetnek akkor is, ha odakint már sötét van és esik az eső.

A Marslakócskák történetében Mimi és Martin, a Mesés űrkaland két marslakócskája az univerzumot bejárva különleges és izgalmas kalandokat él át, miközben vitaminokról, ásványi anyagokról és fontos gyógynövényekről tanulnak. A Marslakócskák Facebook oldaláról felolvasott, vagy hangoskönyv formájában hallgatott történetük a gyerekszobából egy űrhajó fedélzetére repíti a családot, és a legborongósabb téli délutánokat vagy estéket is izgalmas kalandokkal tölti be.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló