Életmód

Itt az Életfesték a Volvo-tól, mely főleg a bicikliseket védi

  • Szerző:nuus
  • 2016.12.22 | 12:03

Befújva a kerékpárt és akár a ruhádat is, ragyogóan és biztonságosan suhanhatsz az éjben.

YouTube
YouTube

A svéd autógyártó cég tavaly fejlesztette ki ezt a sötétben fénylő sprayt, de csak most kezdték el nagyban árusítani. A LifePaint nappal láthatatlan réteget képez a bringán, de ha az esti órákban egy autó fényszórója rávetül, akkor életeket tud menteni. Egyébként nem csak a vázra viheted fel: a táskán, a cipőn, sőt, még a kutyapórázon is jó szolgálatot tehet.

A Volvo az Albedo100 nevű, svéd startuppal együttműködve fejlesztette ki a terméket, akik szerint természetes textilen, így például pamut vagy gyapjú felületeken érvényesül leginkább hatása. Bőrből készült holmikra viszont kimondottan ne vigyünk fel az anyagból, illetve nem javasolják használatát fényes műszálas holmik esetében sem. A felfújt réteg jó tíz napig is kitart, és ha úgy döntünk, könnyen ki is moshatjuk.

A biciklisek láthatóságát növelve az autósaink biztonságát is növeljük. Mindenki számít az úton.

mondta Nick Connor az autógyártó cégtől.

Angliában egyébként évente közel 19 ezer biciklis sérül meg az utakon. Mostanáig limitált szériában volt elérhető a LifePaint, pár szigetországi Volvo-forgalmazónál, illetve hat londoni bicikliboltban. De innentől online bárki rendelhet belőle, nagyjából 13 fontért (5 ezer forint).


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.