Design

Bejönnek az extrém órák? Akkor ezt imádni fogod.

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.09.04 | 13:48

Itt az új Richard Mille, és ugyanolyan extrém és szexi lett mint a többi.

Richard Mille új órát mutatott be. Maga a sorozat egyike a legkedveltebb és legnépszerűbb óráknak a világon. Van aki utálja, van aki imádja. Megosztó személyiség készít megosztó órákat, azonban az RM 011-es sorozat sokunknak ismerős lehet.

Először 2007-ben indult el, az RM 011 szilárdan megalapozta a márkaképet. Azonban most az ötödik generációs modellel Richard Mille tovább folytatja azt, amin elindult, hogy szokatlan, könnyű anyagokkal kísérletezzen. Az új RM 11-05 automatikus Flyback Chronograph GMT tökéletesen testesíti meg az órásmester filozófiáját, miszerint az innováció határait ő húzza meg az egyedi, kortárs sportórák létrehozásával. Az előlap szürke cermet. Állítása szerint a titán könnyedségét és a gyémánt keménységét ötvözi, az anyag kerámiából és zsugorított fémből készül.

Az IMI Csoporttal közösen kifejlesztett óra cirkónium alapú Cermet-et (formálisan cirkónium-karbidnak hívják) használ, amelynek keménysége 2360 Vickers – majdnem megegyezik a gyémánt 2400 Vickerses keménységével. Ez rendkívül tartóssá és karcállóvá teszi. Carbon középtokja és titán hátlapja van, amelyeket Richard Mille 5. fokozatú titán csavarjai tartanak össze.

Az óra amúgy 55 órás teljesítménytartalékkal rendelkezik; 45 óra kronográf futással. Az óra szürke tokját a tárcsán, a karimán, a koronán, a tolókon és a hevederen található világoskék és narancssárga szín teszi egyedivé. Az RM 11-05 Flyback Chronograph GMT-ből mindössze 140 darab készül, és 215 000 dollárért lehet hozzájutni. Én a magam részéről sose venném le a kezemről.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló