Design

Párizs legrégebbi nyilvános órája inspirálta ezt a luxus karórát

  • Szerző:nuus
  • 2020.10.04 | 14:20

Abraham-Louis Breguet, a svájci Breguet óramárka alapítóját a 18. és 19. század egyik vezető óragyártójának tartják, mivel újításainak köszönhetően örökre megváltoztatta az ipart. Breguet leginkább arról ismert, hogy feltalálta a tourbillon-t, amelyet 1801. június 26-án szabadalmaztatott.

Bár a mester Svájcban született, élete nagy részét Párizsban töltötte. Műhelyt nyitott a párizsi Ile de la Cité-ben. A műhelynek otthont adó épület a nevét a francia főváros legrégebbi nyilvános órájáról kapta. A műhely tiszteletére Breguet bemutatta a Classique Double Tourbillon különkiadását. Az eredetileg 2006-ban bemutatott Classique Double Tourbillon a Breguet-i Tourbillon órák csúcsa.

A Breguet Double Tourbillon egy egyedülálló orbitális turbillon, mely 12 óránként egyszer teljes fordulat végez. Az óra új kiadása alapvetően csak külsőleg változott, és műszakilag megegyezik az elődeivel, beleértve a 46 mm átmérőjű és 16,8 mm magasságú ház méreteit is.

A tok platinából készült. Ez egyben a Classique Double Tourbillon első nyitott tárcsázású változata. A tömör arany hátlapon a 19. században a Quai d’Horloge 39. szám alatt álló ikonikus épület ábrázolása látható, és teljesen lenyűgöző nézni azt a részletességet, ami a kidolgozását jellemzi.

Az óra szíjának alja kaucsuk és rugalmas pala kőből áll, nem tudom, ezt hogy sikerült megoldani, de mindenféleképpen egyedülálló. A limitál és egyedi modell már kapható, de az árától mindneki a szívéhez fog kapni, ugyanis több mint 200 millió forintba kerül!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló