Design

Karácsonyfát tervez az Apple nagyágyúja

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.27 | 07:18

Karácsonyfát tervez egy londoni hotel lobbijába az Apple legendás designere, Jony Ive. Hozzá kötődik az iPhone, az iPad és a MacBook formatervezése, de nem ez az első alkalom, hogy olyan projektbe vág, amit nem várnánk tőle.

Az ötcsillagos londoni Claridge’s-ben áll majd az a karácsonyfa, amit az Apple designere tervez. Érzed az ellentmondást? A karácsonyfákat a giccs teszi karácsonyfává, az Apple-termékek pedig a végletekig letisztultak, úgyhogy ez izgalmas lesz.

Régi barátként hivatkozik rá sajtóközleményében a hotel vezetősége, díszes sorba állt be ezzel a felkéréssel. A Claridge’s-ben ez a hetedik év, hogy sztárokat hívnak fát díszíteni, tavaly a Burberry vezérigazgatójának munkáját állították ki, a 2014-es évre pedig Domenico Dolce és Stefano Gabbana fáját választották.

Így nézett ki a tavalyi Burberry-fa:

Ive ezúttal is régi partnerével, Marc Newsonnal közösen tervez, november 18-án rántják le a művükről a leplet a hotel lobbijában.

Korábbi munkáik között szerepel egy vasalódeszka-szerű asztal (ami tényleg hasonlít az Apple formatervezésére), egy Leica fényképezőgép és egy fehér-vörös versenyzongora is. Ezeket egy HIV-és AIDS betegeket segítő egyesület javára árverezték el, több mint három és fél milliárd forintnak megfelelő összegért.

(Nyitókép: Getty/Sean Gallup)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló