Divat

Egy Walking Dead póló borzolja a kedélyeket Angliában

  • Szerző:nuus
  • 2017.02.21 | 18:40

Bizony, egy póló. És a gyártó cég már bocsánatot is kért miatta.

Előre szólunk: spoilermentesek leszünk, amennyire csak lehetséges. Adva van a Walking Dead univerzum legrémesebb alakja, Negan és az ő szögesdrótba csavart baseballütője, Lucille.

negan
Forrás: youtube

Negan, mint tudjuk jól, előszeretettel büntet Lucille-lal (magyarul: halálra ver), mint tette azt a 7. évad első részében. Ott több ember közül kellett kiválasztania az áldozatot, és mint ilyen esetben az emberek szokták, kiszámolót alkalmazott: “Eeny, Meeny Miny, Moe”, ami nálunk kábé az Ecc, pecc kimehetsz.

A Primark nevű, ruházati termékeket gyártó angol cég gyorsan meg is terveztetett és le is gyártatott egy pólót, amin ennek a kiszámolónak az első sora olvasható, és persze ott van mellette Lucille is. A cég gondolta, jó biznisz lesz belőle, de aztán egészen más történt.

A sorozatban így hangzik a folytatás: „Eeny, meeny, miny, moe, Catch a tiger by the toe.” Ez a jelenleg használatos legismertebb verzió,

de a múlt század elején a tiger szó helyén még az N betűs szó szerepelt: nigger.

Ami pedig, úgy tűnik, még mindig nem kopott ki az emlékezetből, különben nem támadt volna belőle ekkora balhé, és nem bélyegezték volna a Primark termékét rasszistának és támadónak. Aki ismeri a sorozatot, az persze nem akadt fenn rajta, sőt, kiröhögi az egész balhét, de aki nem, az mit lát? Egy egykor rasszista rigmust meg egy szögesdróttal körbetekert baseballütőt, ami, valljuk be, valóban ébreszthet rossz érzéseket az emberben, pláne, ha nem fehér.

The Walking Dead – Negan – Eeny, meeny, miny, moe.. You are IT!

Uploaded by Stewart Seyfried on 2016-04-04.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló